Vatrogasce dvaput slali na pogrešnu adresu!
Foto: FONET

zgrada gori, a neko se šali

Vatrogasce dvaput slali na pogrešnu adresu!

Crna Hronika -
Načelnik Boro Majkić: Tek iz treće dojave smo saznali da je požar u Ulici Veljka Vlahovića. Potpuno izgorela četiri stana

PANČEVO - Nije bilo povređenih!Četiri stana izgorela su u požaru koji je u noći između petka i subote izbio iznad tržnog centra u pančevačkom naselju Strelište. U vatrenoj stihiji, koja je progutala prvi sprat tržnog centra, povređenih nije bilo jer su svi stanari na vreme napustili zgradu, ali materijalna šteta mogla je da bude znatno manje da vatrogasce nisu čak dvaput slali na pogrešnu adresu!- Požar je prijavljen u petak u 23.16 sati, ali nam je rečena pogrešna adresa. Ni druga adresa koja nam je data nije bila prava, tek je treća dojava bila iz Ulice Veljka Vlahovića! Kad smo došli na lice mesta, utvrdili smo da je požar zahvatio zgradu koja ima sprat sa četiri stana i potkrovlje. U svakom trenutku na licu mesta bilo je 10 vatrogasaca, pošto su se vatrogasci smenjivali, a požar je sve vreme bio pod kontrolom - rekao je za TV Pančevo Boro Majkić, komandant Vatrogasne brigade u Pančevu.Plamen je, prema rečima očevidaca, izbio na prvom spratu, iznad ćevabdžinice.- Plamen je najpre zahvatio samo jedan ćošak, ali se vrlo brzo rasplamsao i dosegao visinu od nekoliko metara! Čim smo osetili dim i videli šta se dešava, istrčali smo iz zgrade. Komšije su jednu stariju, teško pokretnu ženu na rukama iznele iz grade, a zatim smo samo bespomoćno s ulice mogli da gledamo kako nam vatra guta stanove - rekao je jedan od očevidaca.Gašenje požara trajalo je skoro četiri sata.

Bora Majkić
Bora Majkić

Buknula lamperijaBora Majkić je objasnio da se u prizemlju tržnog centra nalazi sedam lokala, a na prvom spratu četiri stana, od kojih je jedan dupleks.- Goreo je gornji sprat dupleksa, koji je na plafonu imao lamperiju. Lamperija je izgorela i urušila se. Ostali stanovi oštećeni su i vodom prilikom gašenja požara - rekao je Majkić.

Saša Pavlov
Saša Pavlov

Pavlov: Utvrđuju se uzroci požaraZamenik gradonačelnika Pančeva Saša Pavlov rekao je da je najbitnije da u požaru nije bilo povređenih.- Još je rano da se priča o uzrocima požara, a važno je da se plamen nije proširio - rekao je Pavlov.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track