Najnovije vesti

ARKANOV UBICA ROBIJA U LUKSUZU: Dragoslav Gavrić koristi bar, teretanu, biblioteku i igraonicu! Ove kuće su na brdu, pa uživa i u mediteranskoj klimi
Foto: Printscreen

HOTEL SA 5 ZVEZDICA

ARKANOV UBICA ROBIJA U LUKSUZU: Dragoslav Gavrić koristi bar, teretanu, biblioteku i igraonicu! Ove kuće su na brdu, pa uživa i u mediteranskoj klimi

Crna Hronika

Dobrosav Gavrić, koji je u Srbiji pravosnažno osuđen na 35 godina zatvora zbog ubistva Željka Ražnatovića Arkana, a koji u Južnoj Africi robija zbog droge, sudeći po mestu gde izdržava kaznu, uživa u luksuzu!

Gavrić se iza rešetaka nalazi od decembra 2011. nakon ubistva južno-afričkog narko-bosa Sirila Beka, kada je otkriveno da je bio njegov telohranitelj, a od tada se bori protiv izručenja Srbiji. Ipak, dok čeka konačnu odluku o svojoj sudbini, Gavrić u ovoj državi živi u odličnim uslovima koji nisu omogućeni ostalim zatvorenicima.

- Gavrić se trenutno nalazi u zatvoru Helderstorm u blizini Kejp Tauna, koji važi za jedan od čuvanijih u Južnoj Africi. Ipak, za razliku od većine zatvorenika, Gavrić uživa posebni status i nalazi se među privilegovanim robijašima. Smešten je u jednoj od lepo uređenih kućića koje se nalaze u sklopu ovog zatvora - prenose južno-afrički mediji.

Ipak, sem odvojenog prostora, Gavriću su dostupni i brojni zabavni sadržaji koji mu boravak u zatvoru čine podnošljivijim.

Gavrić uživa posebni status i nalazi se među privilegovanim robijašima

- Srbin, sem svoje ćelije, može da koristi bar, teretanu, biblioteku, pa čak i igraonicu. Sem toga, ove kuće izmeštene su na brdu, te tako uživa i u mediteranskoj klimi, pa se može zaključiti da više izgleda kao da živi u hotelu nego u zatvoru - prenose mediji.

Inače, Dobrosav Gavrić, koji je pre likvidacije Arkana radio kao policajac, iz Srbije je pobegao 2006. i utočište našao u Južnoj Africi. Tamo se priklonio mafiji i pod lažnim imenom Saša Kovačević uspešno se krio sve do 2011. godine.

- Najpre je dobio turističku vizu, a ubrzo i poslovnu na ime supruge. Otvorio je restoran u Johanesburgu, a potom i preduzeće za izvoz i uvoz. Ubrzo je počeo da sarađuje sa mafijaškim bosom Sirilom Bekom, koji je likvidiran u napadu 2011. godine. Gavrić je nedugo nakon ovog uhapšen zbog posedovanja narkotika i tada je utvrđeno da se radi o Arkanovom ubici. On je u Južnoj Africi zatražio azil iz straha da će ga Arkanovi sledbenici ubiti čim kroči u Srbiju. Iako su srpski pravosudni organi u više navrata zatražili njegovu deportaciju, on je dosad uspešno izbegavao izručenje - pišu mediji.

Zatvor sa pet zvezdica

Gavrić je i pre prelaska u Helderstorm boravio u jednom od bolje opremljenijih zatvora u Kejp Taunu. On je neko vreme boravio u zatvoru Gudvud, koji se zbog svog izgleda i brojnih pogodnosti, poput mogućnosti obrazovanja, u ovoj državi naziva i zatvor sa pet zvezdica.

Osim Gavrića, za trostruko ubistvo u hotelu "Interkontinental", u kom su 15. januara 2000, osim Arkana, ubijeni i Milenko Mandić i Dragan Garić, na po 30 godina zatvora osuđeni su i Dragan Nikolić Gagi i Milan Ðuričić Miki. Inače, Đuričić je likvidiran 25. aprila 2018. u Johanesburgu u svom automobilu dok je čekao da se upali zeleno svetlo na semaforu.

Kurir.rs/S.Telegraf

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...