Najnovije vesti

BRATOUBICA HLADNOKRVAN NA SASLUŠANJU: Kada ga je policija uhvatila, samo je MIRNO rekao TO MI JE BRAT! Evo kakav je profil osumnjičenog za svirepo ubistvo
Foto: Printscreen/Facebook

profil ubice iz šapca

BRATOUBICA HLADNOKRVAN NA SASLUŠANJU: Kada ga je policija uhvatila, samo je MIRNO rekao TO MI JE BRAT! Evo kakav je profil osumnjičenog za svirepo ubistvo

Crna Hronika

Bogdan Gajić (20) iz Šapca, osumnjičen da je u porodičnom domu ubio svog četiri godine starijeg brata Ignjata, na saslušanju nije pokazao ni trunku kajanja zbog zločina.

Kako navode beogradski mediji, relativno hladan Gajić je ostao i kada ga je policija uhvatila sa bratovljevim telom u kolicima, a na čitulji Ignjatu potpisan je kao jedan od ožalošćenih.

Osumnjičeni za ubistvo brata već nekoliko dana nalazi se u pritvoru zbog sumnje da je nasmrt pretukao nesrećnog mladića u njihovoj porodičnoj kući.

Policija ga je uhapsila u redovnoj kontroli, a zaustavila ga je jer im je bilo neobično da mladić u dvadesetim godinama usred noći gura građevinska kolica dok u ruci drži ašov i lopatu.

Policajci su se šokirali kada je Bogdan na njihovo pitanje šta to ima u kolicima, hladnokrvno odgovorio: "To mi je brat".

Ispostavilo se da je zaista unakaženo telo Ignjata Gajića bilo umotano najpre u foliju, zatim u čaršav i potom spakovano u kolica. Brojne povrede koje su policajci odmah uočili na telu ukazivale su na nasilnu smrt, zbog čega su se odmah uputili ka domu Gajića.

foto: Printskrin/Facebook

Kao što su i pretpostavili, i u kući su zatečeni brojni tragovi poput polomljenih prozora na osnovu kojih je zaključeno da je smrtnom ishodu prethodio fizički obračun dvojice najrođenijih.

Za sve to vreme Bogdan nije pokazao ni trunku tuge zbog smrti brata.

Kako su istražitelji nedaleko od mesta gde je Bogdan uhapšen u šumi pronašli sveže iskopanu rupu, pretpostavlja se da se te noći sa kolicima uputio upravo tamo, kako bi se otarasio tela i verovatno zataškao zločin.

Da je bio isključiv u nameri da zataška ubistvo, ili makar svoju umeštanost, u prilog govori to da je nakon zločina pozvao oca i ispričao mu da su neki ljudi upali u kuću i odvezli Ignjata. Međutim, kasnije se ispostavilo da je istina drugačija.

U danima koji su usledili pojavilo se mnogo nejasnoća u vezi sa ovim slučajem. Osim motiva o kome se zasad samo spekuliše u medijima, potpuno je nejasno i šta je Bogdan radio u periodu između ubistva brata koje se dogodilo u prepodnevnim čoasovima i noći kada je krenuo da ga, kako se sumnja, zakopa u šumi.

Ni na saslušanju Bogdan nije pokazao ni trunku kajanja zbog zločina za koji se tereti.

foto: printscreen Telegraf

Čim je uhapšen doveden je u policiju, ali je ćutao sve vreme o samom zločinu. Lice bilo ozbiljno, bez ikakvih emocija. Izgledao je kao da se ne kaje zbog ubistva brata, da mu nije žao što je na mučan način prekinuo jedan život, saznaje se od izvora bliskog istrazi koji je istakao da osumnjičeni u momentu hapšenja nije bio pod uticajem nikakvih opijata.

Njemu je juče nakon hapšenja određen pritvor do 30 dana.

Šta je Bogdana navelo da krvnički presudi rođenom bratu, za sada je misterija.

Pojedini mediji su preneli da je porodice duže vreme trpela nasilje od strane Ignjata, za kog se sumnjalo i da koristi narkotike, te da je moguće da je Bogdan pukao i odlučio da preseče tako što će ga ubiti.

Javnosti koja budno prati ovaj slučaj za oko je zapalo i to što Bogdan ni na jednoj fotografiji do koje su novinari došli nije nasmejan, pa čak ni na onima iz detinjstva. Ni na fotografijama koje je njegov otac objavljivao na društvenim mrežama ne može se naći nijedna na kojoj mladić izgleda srećno.

Kada se Šapcem proširila vest o ubistvu, komšije i poznanici porodice ostali su u šoku iako su porodicu opisivali kao "pomalo čudnu". Niko nije mogao ni da nasluti da će brat nožem i "bokserom" krenuti na brata. Za Bogdana kažu da je bio jako vredan đak i odličan student psihologije, da je briljirao na prijemnom ispitu za fakultet.

Kako je budući psiholog krenuo putem brutalnog ubice, utvrdiće nadalje stručnjaci.

(Kurir.rs/Blic)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...