Najnovije vesti

SRBI UHAPŠENI ZBOG ŠVERCA NARKOTIKA IZ LATINSKE AMERIKE: Gavrilo Princip na 800 kila kokaina srpskih krimosa!
Foto: MUP Srbije

velika akcija

SRBI UHAPŠENI ZBOG ŠVERCA NARKOTIKA IZ LATINSKE AMERIKE: Gavrilo Princip na 800 kila kokaina srpskih krimosa!

Crna Hronika

Skiper Vladislav Funštajn, kao i otac i sin iz Šida Dragan i Mirko Đanković umešani su u međunarodnu trgovinu drogom koja je iz Meksika jedrilicom trebalo da bude transportovana do Evrope

Trojica Srba, među kojima su otac i sin iz Šida i skiper iz Erdevika, uhapšena su u velikoj međunarodnoj akciji protiv šverca narkotika, a policija je zaplenila 800 kilograma kokaina izuzetno velike čistoće, vrednog 50 miliona evra!

Droga je zaplenjena na jedrilici u blizini Azorskih ostrva u Atlantskom okeanu, a osim Srbima, lisice su stavljene i državljaninu Meksika i Rusije. Interesantno je da su na paketima droge bile zalepljene slike Gavrila Principa, ali i oznaka za ruski tenk T-26.

foto: MUP Srbije

Slali novac iz Srbije

- Španska policija je, na osnovu informacija srpskih kolega, na jedrilici "Siskejp" uhapsila Srbina Vladislava Funštajna (44), koji je inače skiper. S njim su na plovilu bili i Meksikanac Emanuel Alehandro Aseves Kuevas (24), kao i Rus Sergej Rašohin (48). Jedrilica je plovila pod američkom zastavom iz Južne Amerike ka Evropi - kaže naš izvor i dodaje da su istovremeno u Srbiji uhapšena još dvojica članova ove kriminalne grupe.

Vladislav Funštajn
Vladislav Funštajnfoto: Facebook

- U Šidu su uhapšeni otac i sin Mirko Đanković (66) i Dragan Đanković (39), dok je za jednom osobom raspisana potraga. U Srbiji su obavljeni pretresi na četiri lokacije, gde je policija pronašla dokumentaciju vezanu za uplate i isplate, kao i za transfere novca trojici osumnjičenih koji su uhapšeni na jedrilici.

Sergej Rašohin
Sergej Rašohinfoto: Facebook

Takođe, nađene su i avionske karte, notesi, memorijske kartice, više USB, mobilni telefoni i oprema za neovlašćeno audio i video snimanje - objašnjava sagovornik.

Emanuel Alehandro Aseves Kuevas
Emanuel Alehandro Aseves Kuevasfoto: Facebook

Kupili plovilo

Tokom istrage, inspektori su došli do informacija da su članovi ove grupe više puta odlazili u zemlje Latinske Amerike.

- Sumnja se da su za potrebe transporta kokaina kupili jedrilicu koju su u Meksiku prepravili tako što su u konstrukcionoj šupljini napravili bunker za skladištenje paketa kokaina. Upravo je Dragan Đanković išao u Meksiko kako bi prepravljao jedrilicu, a sudeći po njegovom Fejsbuk profilu, on je tamo boravio sa Vladislavom Funštajnom - objašnjava naš izvor.

foto: MUP Srbije

Kako dodaje, nakon što su prepravili brod i pripremili pošiljku za transport, Đanković se vratio u Srbiju, dok je njegov saradnik Funštajn ostao da bi dovezao jedrilicu do Evrope, čijem je tržištu droga bila namenjena.

foto: MUP Srbije

- Kokain su spakovali u bunker i krenuli ka Evropi, ali su u svojoj nameri osujećeni - dodaje izvor.

Vladimir Rebić Posvećenost u borbi protiv narko-trafikinga

Direktor policije Vladimir Rebić rekao je da su se nakon prikupljenih informacija da se ova organizovana kriminalna grupa bavi distribucijom narkotika, kao i saznanja o konkretnom načinu i vremenu transporta kokaina iz Južne Amerike, pripadnici srpske kriminalističke policije obratili španskim kolegama. - Ova akcija jasno pokazuje opredeljenost i posvećenost policije u borbi protiv narko-trafikinga i želim da čestitam pripadnicima kriminalističke policije na izuzetno dobrom rezultatu i da se ujedno zahvalim kolegama iz Španije i Velike Britanije na uspešnoj saradnji - zaključio je Rebić.

Funštajn već hapšen Pao sa 100 kg marihuane

Vladislav Funštajn, kako saznajemo, odranije je poznat policiji, i to upravo zbog trgovine narkoticima. - On je i pre nekoliko godina bio uhapšen u Hrvatskoj. Tada je pao sa 100 kilograma marihuane - kazao je naš dobro obavešteni izvor.

Šta je sve zaplenjeno

x računarska oprema x mobilni telefoni x dokumentacija x USB x memorijske kartice x avionske karte x uređaji za audio i video snimanje

(Kurir.rs/Jelena Ivić)

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...