SUDAR AUTOBUSA I VOZA Porodice stradalih: Osudite krivce za smrt naše dece
Optužen... Milan Zdravković, Foto: Privatna arhiva

PROCES

SUDAR AUTOBUSA I VOZA Porodice stradalih: Osudite krivce za smrt naše dece

Crna Hronika -

Pred Osnovnim sudom nastavljeno je suđenje Milanu Zdravkoviću, optuženom da je izazvao nesreću u kojoj je poginulo osmoro ljudi

Članovi porodica poginulih i povređenih u stravičnoj nesreći od 21. decembra 2018, kada je osmoro meštana Donjeg Međurova, Čokota i Novog Sela kod Niša poginulo u sudaru voza i autobusa „Niš ekspresa“, iskazali su juče želju da se krivci za ovu tragediju što pre osude.

Na jučerašnjem suđenju Milanu Zdravkoviću (36), vozaču autobusa „Niš ekspres“, u Osnovnom sudu porodice žrtava su zamerile sudu „što se bavi protokolarnim pitanjima“. - U sudu se sada bave time da li je mašinovođa mogao da zakoči ako je voz išao brzinom od 68 kilometara na sat, a u Srbiji je dozvoljeno 70 kilometara na čas. Izgubili smo decu i najmilije, a ovde se raspravlja o kočnicama i uglu preglednosti. Iz svega do sada izrečenog, jasno je ko je kriv. Mašinovođa je trubio tek na 17 metara od pružnog prelaza, a vozač autobusa nije stao na „stop“, tako da je bio po sredini pruge kada je voz naleteo na autobus i prepolovio ga - složne su porodice stradalih.

Takođe, oni su postavili i pitanje ko je „Železnicama Srbije“ dozvolio da se mesto gde su dokazi renovira tri dana posle nesreće.

Sudija je rekao da shvata bol porodica, ali da se moraju utvrditi sve okolnosti tragedije, kao i to kolika je dužina zaustavljanja voza pri brzini od 68 km/h.

U sudaru autobusa i voza smrtno su stradali Aleksa Dimitrijević (15) iz Novog Sela, Danijela Stanković (48), Bogomir Lazić (75), Nataša Janković (42) i Marijana Kocić iz Čokota, Gajtana Stamenković (78) i Vlastimir Đorđević (65) iz Donjeg Međurova, dok se Marko Lazarević (16) i dalje leči od zadobijenih povreda. U nesreći je teže i lakše povređeno 29 ljudi.

Kurir.rs/M. S. Foto: Privatna arhiva

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track