TUŽILAC U SLUČAJU MARJANOVIĆ IMA KECA U RUKAVU: Zoran bi od ubice mogao da postane saučesnik u ubistvu Jelene, evo kako! (KURIR TV)
Foto: Zorana Jevtić

posle pripremnog ročišta u katanićevoj

TUŽILAC U SLUČAJU MARJANOVIĆ IMA KECA U RUKAVU: Zoran bi od ubice mogao da postane saučesnik u ubistvu Jelene, evo kako! (KURIR TV)

Crna Hronika -

BEOGRAD - Tužilac u slučaju ubistva Jelene Marjanović mogao bi tokom predstojećeg suđenja da izvuče i "keca iz rukava".

Naime, u slučaju da proceni da su mu dokazi poljuljani, a kredibilitet svedoka doveden u pitanje, postoji mogućnost da optuženog Zorana Marjanovića, umesto za svirepo ubistvo - okrivi za saučesništvo u zločinu, pišu Novosti.

1 / 37 Foto: Zorana Jevtić

Na ovakav pravni manevar računaju i advokati odbrane, pa se uveliko spremaju i za tu mogućnost. Da je ovakav scenario moguć u ovom sudskom predmetu, može se na neki način nazreti i u samoj optužnici protiv Zorana Marjanovića, koji je zasad sam na optuženičkoj klupi.

U delu gde se citiraju nalazi i zaključci raznih veštačenja, navodi se i mišljenje veštaka sudskomedicinske struke. Oni nagoveštavaju da postoji mogućnost da je počinilac krivičnog dela imao - saučesnika!

Podsetimo, Zločin je počinjen 2. aprila 2016. godine, oko 17 sati u kanalu na nasipu Crvenka u Borči.

- Gotovo je izvesno da će, ukoliko se pokaže slabost dokaza o Zoranovoj krivici kao počinioca teškog ubistva, doći do prekvalifikacije krivičnog dela - kaže izvor Novosti iz Višeg javnog tužilaštva u Beogradu.

foto: Zorana Jevtić

- Tada će mu se na teret staviti saučesništvo. I u tom slučaju preti mu višedecenijska robija. Još je, međutim, rano da se o tome govori.

Kako će se situacija odvijati u sudnici videće se već 5. novembra za kada je zakazan glavni pretres. U sredu na održanom pripremnom ročištu, koje je bilo zatvoreno za javnost, Marjanović se izjasnio da nije kriv.

- Svašta tužiocu može da padne na pamet, pa i prekvalifikacija, jer nema dokaza da je Zoran Marjanović počinio zločin za koji ga terete - kaže advokat Stefan Jokić, koji pored Nikole Dumnića, Aleksandra Zarića i Veljka Delibašića, brani muža ubijene pevačice. - Mi, kao odbrana, na to računamo. Njima su glavni dokazi blato na njegovim pantalonama i vremensko-prostorno veštačenje. A, baš te dve stvari idu Zoranu naruku.

1 / 12 Foto: Zorana Jevtić

Kako objašnjava Jokić, veštaci su u jednom saglasni - da je ubica posle zločina morao da bude ne samo blatnjav, već i prekriven krvlju, jer je žrtva tokom udaraca obilno krvarila. Na Marjanovićevim maskirnim pantalonama nađeni su tragovi blata, ali ne i krvi.

- To nije čudno, jer je Zoran tragao za suprugom i mogao je da se isprlja - navodi advokat Jokić. - Krvi nema, jer je on nije ubio. On ima i čvrst alibi za vreme u koje je, prema optužnici, ubijena Jelena. Njihova zajednička ćerka Jana, koja je tada imala pet godina, ispričala je da se tata nije odvajao od nje. Njen iskaz će se čitati u sudnici.

Mehaničar o povredama ruke

Odbrana će, kako se saznaje, kao dokaz otkud krv na zadnjem sedištu "mercedesa", koji je vozila Jelena Marjanović, dostaviti fotografije njene povređene ruke. Te povrede nadlanice zadobila je tokom zamene gume.

Kao svedok biće pozvan i njen mehaničar, koji o tome zna detalje. Sa izvođenjem ovih dokaza, pre dva dana, na pripremnom ročištu, saglasilo se i tužilaštvo.

(Kurir.rs/Večernje novosti)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track