KRVAVI PIR USRED DANA U KAFIĆU U KRUŠEVCU: Ubio ženu, ranio šuraka, pa presudio sebi! Pre krvoprolića pretio ženi: Obećavam ti, ubiću tebe, decu i sebe!
Foto: Kurir, Privatna Arhiva

HOROR

KRVAVI PIR USRED DANA U KAFIĆU U KRUŠEVCU: Ubio ženu, ranio šuraka, pa presudio sebi! Pre krvoprolića pretio ženi: Obećavam ti, ubiću tebe, decu i sebe!

Crna Hronika -

Miša Jovanović (57) mirno popio kafu s bivšom suprugom Gordanom (47) i njenim bratom Goranom Radosavljevićem (42), a onda izvukao pištolj i pucao u njih. Posle filmske potere Jovanović izvršio samoubistvo

Miša Jovanović (57) iz Lazarevca ubio je juče bivšu suprugu Gordanu Jovanović (47), dok je njenog rođenog brata Gorana Radosavljevića (42) iz Raške teško ranio. Potom se, bežeći od policije auto-putem u kontrasmeru, isprevrtao kolima, izašao iz olupine i presudio sebi!

Jovanović je krvavi pir započeo u Kruševcu, u kafani „Mali Pariz“ u Brijanovoj ulici, gde je sedeo za stolom sa Gordanom i Goranom, a završio ga stotinak kilometara dalje, u selu Brđani kod Gornjeg Milanovca, gde je posle filmske potere dva puta pucao sebi u glavu.

Ubica i samoubica... Miša Jovanović
Ubica i samoubica... Miša Jovanovićfoto: Privatna Arhiva

Pretio supruzi

Kako su ispričali očevici pucnjave u kruševačkoj kafani, Gordana, njen brat i bivši muž sedeli su neko vreme za istim stolom u bašti.

- Brat i sestra su pili kafu, a ubrzo im se pridružio i Miša. Razgovarali su u miru i ništa nije ukazivalo na zločin. Jovanović je, navodno, došao da zamoli Gordanu da mu se vrati, ali ga je ona odbila. Tada je on ustao sa stolice i navodno joj rekao: „Obećavam ti, ubiću prvo tebe, pa decu, pa sebe“, nakon čega je izvukao pištolj. Ženi je pucao dva puta u glavu, a njenom bratu jednom, takođe u glavu - kaže očevidac i dodaje „da ubica nije čak ni ton povisio dok je razgovarao s Gordanom i Goranom“.

Bori se za život... Šurak Goran Radosavljević
Bori se za život... Šurak Goran Radosavljevićfoto: Privatna Arhiva

On dodaje da su se zaposleni iz kafane, ali i oni iz okolnih lokala i slučajni prolaznici u panici odmah razbežali.

- Kad su čuli pucnjavu, oni su s kesama u rukama i decom u naručju utrčavali u pekare, apoteke, butike i ostale objekte kako bi se spasli. Vlasnici lokala zaključavali su vrata i spuštali venecijanere dok se krvava drama nije završila - kaže naš sagovornik.

Gordana Jovanović, koja s ubicom ima dve ćerke, preminula je na mestu, dok je njen brat prevezen u bolnicu i lekari se bore za njegov život.

Mesto zločina... Pogrebnici iznose Gordanino telo iz kafane
Mesto zločina... Pogrebnici iznose Gordanino telo iz kafanefoto: Ž.M.

Hici u glavu

Izvor Kurira navodi da je Jovanović nakon bekstva s mesta zločina automobilom krenuo za Čačak.

- Odmah posle ubistva i pokušaja ubistva policija je krenula u potragu za osumnjičenim. O tome da je opasni i naoružani ubica negde na slobodi odmah su obaveštene sve policijske uprave u Srbiji. Nekoliko sati posle krvavog pira čačanska policija je u gradu primetila osumnjičenog i otpočela je filmska potraga - kaže izvor i dodaje da je Jovanović u jednom trenutku primetio patrolu, koja mu je bila za petama.

foto: D.Č.

- Tada je dodao gas i vrtoglavom brzinom vozio auto-putem Čačak-Obrenovac, ali je uleteo u suprotan smer. U ataru sela Brđani izgubio je kontrolu, udario u bankinu i prevrnuo se. Izašao je iz auta i dao se u beg. Stigao je do obližnje šumice i tu je dva puta pucao sebi u glavu - prepričava izvor.

Uplašena Kruševljanka

JAO, NEĆE VALJDA I DECU

Jedan očevidac rekao je da je na mesto zločina došla žena koja je prisutne pitala gde je ubica.

- Rekli su joj da je pobegao ka autobuskoj stanici, a ona je na trenutak zatvorila oči, uzdahnula i rekla: „Jao, neće valjda i decu...“ To je rekla zbog toga što je pomislila da se Jovanović uputio ka naselju u kojem je živela njegova bivša supruga sa ćerkama. Na svu sreću, pomahnitali Jovanović nije ispunio pretnje koje je pre ubistva uputio svojoj ženi - dodao je uplašeni očevidac.

Posle razvoda

GORDANA RADILA U HOTELU

Kako Kurir saznaje, ubijena Gordana Jovanović bila je zaposlena u jednom hotelu u Kruševcu.

- Kad se razvela, ona je otišla u Kruševac i zaposlila se u jednom hotelu. Upravo zato je Miša Jovanović došao u taj grad iako je živeo u Lazarevcu - kaže naš sagovornik.

Kurir.rs/ D.S. - Ž. M. - D. Č./Foto: Kurir, Privatna Arhiva

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja