Požarevljani 2,5 kilograma zlata zakopali pored WC

Rasvetljena pljačka Magdalene

Požarevljani 2,5 kilograma zlata zakopali pored WC

Crna Hronika -
Lišeni su slobode Mladen G. (30) i Dejan L. (31), obojica iz Požarevca, zbog sumnje da su izvršili krivično delo razbojništvo i prikrivanje

POŽAREVAC - Policijska uprava u Požarevcu saopštila je da su lišeni slobode Mladan G. (30) i Dejan L. (31), obojica iz Požarevca, zbog sumnje da su izvršili krivično delo razbojništvo i prikrivanje.Policija je nakon dva meseca rasvetlila pljačku zlatare "Magdalena" u Požarevcu, a kako je navedeno, pored Mladena G. i Dejana L, policija sumnja da su razbojništvo izvršila još dvojica osumnjičenih, od kojih je jedan odnedavno u zatvoru u Hrvatskoj, zbog sumnje da je izvršio razbojništvo u Splitskoj banci, dok se za drugim intenzivno traga.

Pljačka požarevačke zlatare "Magdalena", izvršena je 19. maja, u jutarnjim časovima, kada su osumnjičeni maskirani, sa kacigama na glavama, preteći oružjem, oduzeli oko četiri kilograma zlatnog nakita.Kako je istaknuto, požarevačka policija je pretresom kuće Mladena G. i njegovog oca Nikole G. (61) iz Požarevca pronašla, zakopano u dvorištu u blizini poljskog WC-a, oko 2,5 kilograma ukradenog zlatnog nakita, dok je u podrumu kuće, sakriven u uglju, pronađen automatski pištolj "škorpion", za koji se sumnja da je korišćen u pljački.U saopštenju je navedeno da je Nikoli G. određeno zadržavanje zbog sumnje da je izvršio krivično delo neovlašćeno držanje oružja.U šumi, u blizini reke Velika Morava, kod "Ljubičevskog mosta" policija je pronašla zapaljen putnički auto marke "folksvagen", za koji se takođe sumnja da je korišćen tokom pljačke. Osumnjičene je policija uz krivičnu prijavu predala istražnom sudiji Višeg suda u Požarevcu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja