RASVETLJENA SRAMNA KRAĐA! UZELI OD TEŠKO BOLESNOG DETETA: Dečaci od 15 i 12 godina odneli kutiju sa novcem za lečenje male Tise?! ZGROZILI SRPSKU JAVNOST
Foto: S.U./Privatna Arhiva

Policija pronašla vinovnike

RASVETLJENA SRAMNA KRAĐA! UZELI OD TEŠKO BOLESNOG DETETA: Dečaci od 15 i 12 godina odneli kutiju sa novcem za lečenje male Tise?! ZGROZILI SRPSKU JAVNOST

Crna Hronika -

KIKINDA - Maloletne Kikinđane (15) i (12) policija je označila kao vinovnike drske krađe koja je zgrozila srpsku javnost.

Oni su u subotu, ispred jedne hamburgerije kod gradske pijace, ukrali kutiju sa novcem za lečenje teško bolesne četrnaestomesečne Kikinđane Tise Sredojev.

Policija je u utorak rasvetlila ovu krađu koja je izazvala ogorčenje i nevericu ljudi koji saosećaju sa malenim borcem i njenim roditeljima:

foto: S.U./Privatna Arhiva

- Nisam ljuta, ni najmanje. Nemaju oni svest o tome šta su uradili - kratko nam je rekla Jelena Sredojev, Tisina majka. Protiv starijeg dečaka je podnet zahtev za pokretanja prekršajnog postupka zbog drskog i bezobzirnog ponašanja iz Zakona o javnom redu i miru:

- Mlađi počinilac je prekršajno neodgovoran pa je prekršajna prijava podneta protiv njegovog oca zbog propuštanja dužnog nadzora nad detetom iz Zakona o prekršajima - rečeno je Kuriru u kikindskoj policiji.

foto: S.U./Privatna Arhiva

Odbačenu kutiju u delu Dositejeve ulice, kod PIO fonda, u subotu je pronašao radnik obezbeđenja. On je policiji prijavio da su dva nepoznata lica odbacila staklenu kutiju u kojoj se nalazilo 600 dinara.

Preostalu sumu, maloletnici su ukrali i pobegli, a radnica hamburgerije nije ni primetila da je kutija nestala jer je zbog “Dana ludaje” bila velika gužva. Kutija je istog dana vraćena, a u nju Kikinđani i dalje ubacuju novac.

Pomozite Tisi i njenim roditeljima

Uplatom na dinarski račun: 160-552148-04

Uplatom na devizni račun: 00-540-0004251.2 IBAN: RS35160005400004251219 SWIFT/BIC: DBDBRSBG

Uplatom platnim karticama putem linka: E-doniraj

Uplatom sa vašeg PayPal naloga putem linka: PayPal

(Kurir.rs/S.U.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track