HOROR! TRAGIČAN KRAJ POTRAGE: Kineskinja (21) se obesila u provaliji na Tari! Telo u fazi raspadanja, tri meseca visilo o drvo!
Foto: MUP Srbije

HOROR! TRAGIČAN KRAJ POTRAGE: Kineskinja (21) se obesila u provaliji na Tari! Telo u fazi raspadanja, tri meseca visilo o drvo!

Crna Hronika -

Džu Sinjue (21), koja je krajem juna nestala u Bajinoj Bašti, pronađena mrtva na Tari

Kineska državljanka Džu Sinjue (21), koja je krajem juna nestala u Bajinoj Bašti, pronađena je obešena u mestu Krtica na planini Tari, u provaliji ispod puta Mitrovac-Perućac.

Kako Kurir saznaje, leš Kineskinje, za kojom su policija, ali i njeni roditelji i prijatelji tragali skoro tri meseca, pronađen je preksinoć.

- Posle višemesečne potrage, u utorak uveče rendžeri NP Tara i nekoliko kineskih državljana koji su učestvovali u potrazi, a zahvaljujući preciznim podacima o lociranju mobilnog telefona koji je nestala Kineskinja nosila, spustili su se u provaliju i pronašli telo obešeno o drvo. Nakon uviđaja, telo je izneto iz provalije do puta uz pomoć renždera i vatrogasaca-spasilaca - kazao je za Kurir dobro obavešteni izvor.

On dodaje da je leš bio u poodmakloj fazi raspadanja, zbog čega nadležni i dalje ne mogu zvanično da tvrde da je u pitanju Džu Sinjue.

- Naložena je obdukcija kako bi se nedvosmisleno utvrdilo da li je u pitanju nestala Kineskinja, kao i da li je izvršila samoubistvo - dodaje naš sagovornik.

Podsetimo, nestala Kineskinja je na Taru došla u sopstvenoj režiji 28. juna, a svaki trag joj se izgubio dan kasnije, kad je poslednji put komunicirala s roditeljima u Kini. - Oni su, međutim, njen nestanak prijavili tek dvadesetak dana kasnije. Krenula je potraga, u koju se uključio i MUP Srbije, a podaci s repetitora na Tari pokazali su da je bila na toj planini. Problem je nastupio kad se ispraznila baterija na telefonu, pa uređaji u Srbiji nisu mogli da tačno lociraju mesto na kom se nalazi. Sledeća dva mesec, planinu su uporno, iz dana u dan, obilazili rendžeri, a međuvremenu su u Srbiju doputovali i njeni roditelji - podseća naš sagovornik.

Kurir.rs/Z. Š. Foto: MUP Srbije

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track