SRBIN PREGAZIO TINEJDŽERE U AUSTRIJI: Suđenje odloženo, više nije sigurno da je UČESTVOVAO U ULIČNOJ TRCI

možda će biti manja kazna

SRBIN PREGAZIO TINEJDŽERE U AUSTRIJI: Suđenje odloženo, više nije sigurno da je UČESTVOVAO U ULIČNOJ TRCI

Crna Hronika -

Suđenje Srbinu (21) koji je u maju ove godine svojim automobilom pokosio tinejdžere uzrasta 14 i 15 godina u Austriji, odloženo je jer tužilac želi da ispita svedoka koji je bio u kolima sa mladićem iz Srbije kako bi utvrdio da li je zaista do nesreće došlo zbog učestvovanja u uličnoj trci.

Teška saobraćajna nesreća dogodila se 25. maja ove godine, kada je Srbin vozeći svoj automobil velikom brzinom ušao u raskrsnicu i naleteo na tinejdžere koji su u tom trenutku bili na svom skuteru.

Tela dečaka i devojčica pronađena su kako leže 20 metara od mesta gde se dogodio sudar, a austrijski mediji su ranije preneli reči očevidaca da je jedno od njih pre pada udarilo u saobraćajni znak. Hitna pomoć koja je ubrzo stigla na lice mesta je prevezla dečaka i devojčicu u bolnicu, ali su oni nekoliko dana kasnije podlegli stravičnim povredama.

Austrijski mediji su u maju izvestili i da je Srbin pre sudara sa skuterom prošao kroz raskrsnicu uprkos crvenom svetlu na semaforu, kao i to da je po sredi bila ulična trka.

Međutim, ovi navodi do sada nisu dokazani, a sudski veštak je zaključilo da nije nužno reč o crvenom svetlu. I sam 21-godišnjak je na suđenu priznao da se kretao velikom brzinom, od najmanje 85 kilometara na sat.

Srbin je na suđenju najpre izjavio saučešće članovima porodice i prijateljima žrtava, koji su u velikom broju došli pred pokrajinski sud kako bi pratili postupak. On je uz to negirao da je ignorisao crveno svetlo na raskrsnici i kazao da mu je u sećanju ostalo da je bilo zeleno.

Ipak, tužilac nastoji da utvrdi da li su se te večeri zaista odigrale ulične trke na ulicama Velsa, te ne odustaje od ispitivanja svedoka koji je kobne večeri bio suvozač u automobilu.

(Kurir.rs/Blic)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track