PALA NARKO-GRUPA IZ SRBIJE I FINSKE! UHAPŠENO OSMORO, ZA OSTALIMA SE TRAGA: Marihuanu gajili na 3 lokacije u Finskoj, uhapšen i srpski policajac sa Savskog venca (FOTO)
Foto: MUP Srbije

velika akcija policije

PALA NARKO-GRUPA IZ SRBIJE I FINSKE! UHAPŠENO OSMORO, ZA OSTALIMA SE TRAGA: Marihuanu gajili na 3 lokacije u Finskoj, uhapšen i srpski policajac sa Savskog venca (FOTO)

Crna Hronika -

U zajedničkoj akciji pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova, Sektora unutrašnje kontrole, i policije Finske uhapšeno je osam osoba, dok se za još jednom traga, zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivična dela udruživanje radi vršenja krivičnih dela i neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga.

foto: MUP Srbije

Pripadnici Sektora unutrašnje kontrole, u saradnji sa Tužilaštvom za organizovani kriminal, uhapsili su M.G.(1983), policijskog službenika Policijske stanice Savski Venac, kao i N.Đ. (1991), M.S. (1982) i J.Č. (1983), saopštio je MUP.

Policija Finske istovremeno je na teritoriji ove zemlje pronašla tri laboratorije za proizvodnju marihuane i u njima uhapsila tri srpska državljanina S.P. (1983), M.G. (1976) i D.V. (1991) i finskog državljanina J.S.

1 / 3 Foto: MUP Srbije

Članovi ove organizovane kriminalne grupe sumnjiče se da su u dužem vremenskom periodu na teritoriji Finske organizovali proizvodnju marihuane u veštačkim uslovima, njenu prodaju, kao i prebacivanje tako stečenog novca u Srbiju.

Pretresom objekata u koje su bile smeštene laboratorije u Finskoj pronađeno je oko 650 stabljika kanabisa, oprema za uzgajanje droge i veća količina novca, evidencije o prodaji narkotika, kao i ugovor o zakupu objekata na ime uhapšenog policijskog službenika M.G.

Pretresom stanova u Srbiji pronađena je takođe dokumentacija o zakupu objekata, kao i plaćeni računi za njih.

Četvorica osumnjičenih biće, uz krivičnu prijavu, privedena Tužilaštvu za organizovani kriminal, navodi se u saopštenju.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track