UHAPŠEN FUDBALSKI FUNKCIONER: Podmićivao svedoka da ne svedoči protiv hirurga
Foto: Dragan Udovičić

SLUČAJ SILIKONI

UHAPŠEN FUDBALSKI FUNKCIONER: Podmićivao svedoka da ne svedoči protiv hirurga

Crna Hronika -

Predsednik FS Kragujevca,priveden je pre dva dana zbog sumnje da je pokušao da podmiti glavnog svedoka protiv doktora Gorana Azanjca (55)

Rade Đorđević (58), predsednik Fudbalskog saveza grada Kragujevca, uhapšen je pre dva dana zbog sumnje da je pokušao da podmiti, spreči i ometa postupak koji se vodi protiv plastičnog hirurga KC Kragujevac Gorana Azanjca (55), osumnjičenog da je jednoj pacijentkinji ugradio silikonske grudi na račun RFZO.

Kako Kurir saznaje, uhapšeni Đorđević je istaknuti građanin Kragujevca koji je imao dosta rukovodećih funkcija. Bio je član Gradskog veća za privredu, a trenutno je predsednik Fudbalskog saveza grada Kragujevca. Ometali postupak

Đorđević je uhapšen nakon što ga je policija locirala i pratila ga putem telefona.

- Lisice na ruke stavljene su Đorđeviću i S. Č. (45) zbog sumnje da su izvršili krivično delo sprečavanja i ometanja dokazivanja. Oni su osumnjičeni da su putem telefona, a zatim i prilikom neposrednog susreta koji su inicirali obećali poklon ili drugu korist svedoku u pokrenutom krivičnom postupku protiv doktora Gorana da ne bi dao iskaz pred Posebnim odeljenjem za suzbijanje korupcije u Kraljevu - rekao je izvor iz istrage i dodao:

- Uhapšeni funkcioner je pokušao da podmiti glavnog svedoka u ovom slučaju i nije uspeo jer ga je policija uhvatila na delu - baš u trenutku primopredaje. Đorđević je nakon hapšenja po hitnom postupku prebačen u Kraljevo. Veza koja povezuje uhapšenog doktora i funkcionera je poslovni interes - rekao je izvor i dodao da su oni u gradu viđeni samo u poslovnim krugovima. Malverzacije

foto: Privatna Arhiva

Podsetimo, jedan od najpoznatijih plastičnih hirurga u Srbiji i rukovodilac odeljenja za plastičnu i rekonstruktivnu hirurgiju u KC Kragujevac uhapšen je 18. septembra zbog silikona koje je ugradio starleti iz tog grada, izvesnoj T. S. Kako je Kurir tada saznao, doktor je tada, nakon što je izveo zahvat, uzeo novac od pacijentkinje, ali i od Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje (RFZO) jer je falsifikovao dokumentaciju.

Pare na ruke Bila nezadovoljna, pa ga prijavila

.Podsetimo, kada je policija pozvala T. S. na saslušanje, ona je potvrdila da joj je estetsku operaciju na državnoj klinici uradio doktor Azanjac, ali da je ona uredno platila i dala novac na ruke. - Devojka kojoj je doktor Goran A. uvećao grudi u KC Kragujevac novac za intervenciju dala je medicinskoj sestri na ruke. Međutim, u dokumenta je upisana netačna dijagnoza i time je omogućeno da operaciju T. S. bolnica naplati i od Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje. Tako je, kako se sumnja, doktor sebi pribavio korist od 128.000 dinara i 1.700 evra. Tokom provere dokumentacije i prikupljanja dokaza došlo se do imena devojke - otkrio je tada izvor Kurira iz istrage.

(Kurir.rs / Branka Travica / Foto:Dragan Udovičić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track