Najnovije vesti

MAMA, NEMA NAM VIŠE DAČE! Dečak iz Loznice hteo da izađe iz šok sobe da sahrani druga! Isplivali STRAŠNI detalji pogibije: Jedna stvar je možda mogla da SPASI DAMJANA!
Foto: Printscreen Instagram

tuga

MAMA, NEMA NAM VIŠE DAČE! Dečak iz Loznice hteo da izađe iz šok sobe da sahrani druga! Isplivali STRAŠNI detalji pogibije: Jedna stvar je možda mogla da SPASI DAMJANA!

Crna Hronika

"Mati, nema nam više Dače!" To su bile prve reči Stefana Grujičića, učenika trećeg razreda Gimnazije "Vuk Karadžić" u Loznici, kada su njegova majka Jelena i otac Dragan stigli na mesto nesreće na putu Šabac - Loznica u kojoj je poginuo Damjan Rešević.

Na trojicu mladića koji su se kretali drumom vraćajući se sa slavlja naleteo je automobilom Ž. M. (28), koji je bio u teško alkoholisanom stanju. Dvojica dečaka su imala više sreće.

Za "Novosti" o drami svog unuka svedoči njegova baka Bosa, koju su reporteri zatekli kod kuće. Roditelji su bili kod Stefana u bolnici. Kako saznaje ovaj beogradski list, povređeni mladić je najpre prebačen u Urgentni centar u Beogradu, gde je konstatovano da povrede glave i drugih delova tela nisu toliko opasne. Trenutno je u lozničkoj bolnici, a moći će da se vrati kući za nekoliko dana. On je u velikom šoku, bolu i žalosti za jednim od najboljih drugara.

- Mislio je da je u nedelju sahrana i dok je još bio u šok-sobi, pričao je roditeljima da mora da izađe Dači na sahranu - gotovo kuka baka Bosa.

Damjana, veli, žali kao da je njeno dete.

- Majka je Stefana, dok je bio u šok-sobi u Beogradu, odvraćala od toga da ustane i ide na sahranu, a dečaku je to padalo veoma teško. Mnogo je voleo svog Daču i bili su sjajni drugari, obojica uzorni dečaci.

Prema bakinoj priči, dečaci su išli duž magistrale, ali nisu bili na kolovozu. Bili su okrenuti leđima automobilu Ž. M, kada je on u punoj brzini naleteo. Damjan je bio prvi do kolovoza, Stefan u sredini, a Boško, na kraju. Njega "pežo" nije zakačio. Zatim je, prepričava baka, automobil Daču nosio desetak metara. Damjana je Hitna pomoć zatekla na mestu gde ga je oboren. Boško je, kažu, zapomagao nad njim: "Nema više našeg Dače!"

Priča se u Klupcima da do tragedije ne bi došlo da su dečaci, koji su bili na rođendanu u Lipničkom Šoru, imali mrežu na mobilnim telefonima. U tome delu često nema mreže zbog jakih signala operatera iz susedne BiH, pa momci nisu mogli da pozovu taksi. Priča se da su telefonima osvetljavali put i očekivali da neko stane makar da im pozove taksi, kao što se događa u ovom kraju. Nisu imali sreće.

Damjan Rešević će u ponedeljak biti sahranjen na mesnom groblju u Klupcima.

- Bio je ekstra drug, retko dobar dečak, pun pozitivne energije - priseća se Olga, jedna od drugarica koja žali, svim srcem, za njim.

- Kada bismo mu se požalili na nešto, znao je da nas potapše po leđima i kaže da uživamo i da je život tek pred nama. Nažalost, Dača je otišao, a nije ga okusio - govori Olga.

Vozaču "pežoa" Ž. M. (28), koji je osumnjičen za nesreću i tragičan ishod, po isteku policijskog zadržavanja određen je pritvor do 30 dana, koji provodi u Okružnom zatvoru u Šapcu.

Kurir.rs/Večernje novosti

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...