BEBU MAŠU PUSTILI DA UMRE OD GLADI I HLADNOĆE: Mrtvu je doneli kod doktora, tvrdili da nije htela da jede, a sada roditeljima monstrumima iz Knjaževca PRETI MINIMALNA KAZNA?
Foto: S.A.B.

SRAMNO

BEBU MAŠU PUSTILI DA UMRE OD GLADI I HLADNOĆE: Mrtvu je doneli kod doktora, tvrdili da nije htela da jede, a sada roditeljima monstrumima iz Knjaževca PRETI MINIMALNA KAZNA?

Crna Hronika -

Smrt tromesečne devojčice Maše, koja je umrla od gladi, bila je vest koja je krajem februara 2018. potresla Srbiju, a sada se dogodio novi skandal, pošto je tužilac za roditelje monstrume predložio minimalnu kaznu!

Posle okončanog dokaznog postupka, Osnovno javno tužilaštvo u Knjaževcu zatražilo je da se roditeljima preminule Maše, vanbračnim supružnicima Darku Đordeviću (34) i Milici Janković (29), izrekne kazna od po godinu dana zatvora.

- Sve dok nije završena obdukcija u Institutu za sudsku medicinu u Nišu smatralo se da je beba preminula od hladnoće. Međutim, lekari sudske medicine utvrdili su da je malena Maša preminula od gladi. Roditeljima se na teret stavlja da su počinili krivično delo napuštanja nemoćne bebe i zlostavljanja i zapuštanja maloletnog deteta. Za ovo krivično delo pređvidena je kazna do osam godina zatvora - saznajemo u sudu.

Roditelji su Mašu, početkom februara 2018, odneli kod doktora u knjaževačkom domu zdravlja, jer ,,nije htela da jede", ali lekari su odmah utvrdili da je dete mrtvo.

Obavešteni su policija i Centar za socijalni rad, zbog čega su njihova starija deca Vuk (3) i Sara (4) tada zbrinuti na Dečjoj klinici u Nišu, gde su im sanirane promrzline i ujedi insekata.

Deda i baba po ocu prihvatili su da sahrane bebu, ali je troškove snosio Centar za socijalni rad. Ćerka i sin su posle smrti male Maše oduzeti od roditelja i smešteni u hraniteljsku porodicu. Posle hapšenja roditelja pokrenuta je i procedura za utvrđivanje da li su odgovorne i nadležne službe. Kako smo tada saznali, patronažne sestre su imale ,,problema u kontaktu sa porodicom", pa su od nadležnih tražile da ih oslobode obaveze odlaska u tu porodicu.

(Kurir.rs/Alo/S. B.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track