ŠOKANTNA ODBRANA OPTUŽENOG KRADLJIVCA TESTOVA ZA MALU MATURU: U wc sam otišao da povraćam i sa sobom poneo prazan papir!
Foto: Printscreen Facebook

viši sud

ŠOKANTNA ODBRANA OPTUŽENOG KRADLJIVCA TESTOVA ZA MALU MATURU: U wc sam otišao da povraćam i sa sobom poneo prazan papir!

Crna Hronika -

Igor Stamenković(42) radnik štamparije Politike, koji je optužen da je u junu ove godine ukrao kombinaciju testova iz matematike za malu maturu, danas je u Višem sudu u Beogradu izneo detaljnu odbranu.

Stamenković je najpre odbacio sve navode optužnice i negirao krivično delo.

- U trenutku kada je došlo do zastoja u štampi zbog kvara na mašini, ja sam se uputio ka wc-u jer mi je pozlilo od sendviča koje smo prethodno pojeli. Osetio sam da ću da povraćam pa sam uzeo jedan prazan papir i uputio se ka wc-u. Na izlazu sam policajcima koji su obezbeđivali štampanje pokazao da nosim prazan papir i oni su me pustili da odem u toalet. Tamo sam povraćao i praznim papirom se obrisao, a potom ga bacio u kantu - ispričao je Stamenković.

On kaže da je po povratku u halu gde su se štampali testovi preusmeren da sa drugim kolegom ode na drugi sprat hale gde su se u tom trenutku štampali kombinovani testovi.

- Obezbeđenje tog dana bilo je na visokom nivou. Meni je telefon oduzet već po dolasku na posao i bio je zaključan u kaseti.U pritvoru sam se plašio za bezbednost svog sina jer sam u međuvremenu saznao da on jeste preko društvenih mreža sa prijateljima delio nekakav test, ali da je taj test on prethodno pronašao na internetu - naveo je Stamenković.

On je takođe naveo da je na spornom testu koji je navodno ukrao vidljiv rukopis koji nije njegov.

(Kurir.rs/ Ivan Milićević/ Foto: Fejsbuk)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track