Najnovije vesti

PUN KOFER NEPRIJAVLJENIH UMETNINA: Pokušali da prošvercuju 40 predmeta koji vrede ČITAVO BOGATSTVO (FOTO)
Foto: Carina Srbije

zaplena na aerodromu nikola tesla

PUN KOFER NEPRIJAVLJENIH UMETNINA: Pokušali da prošvercuju 40 predmeta koji vrede ČITAVO BOGATSTVO (FOTO)

Crna Hronika

Carinici su 21. oktobra 2019. godine na aerodromu Nikola Tesla zaplenili oko 40 predmeta za koje se pretpostavlja da imaju umetničku, pa i antikvitetnu vrednost. Reč je figurama od žada, mesinganim svećnjacima, posuđu, kutijama za nakit, časovniku, persijskim tepih stazama i nekoliko umetničkih slika.

foto: Carina Srbije

Sa koferom punim pomenutih predmeta u zelenom kontrolnom prolazu zaustavljen je 75-godišnji Beograđanin, koji je u društvu 51-godišnje bugarske državljanke doputovao letom iz Brisela.

foto: Carina Srbije

Nakon kontrole njihovog prtljaga na rentgen uređaju, u jednom od kofera uočen je veliki broj predmeta različitih oblika, zbog čaga je od putnika zatraženo da ga otvore.

foto: Carina Srbije

U njemu je pronađeno desetak figura životinja i ptica od žada, stari časovnik, nekoliko mesinganih svećnjaka, kutija za nakit i sitnice, tacni, ibrika, podmetača i dve manje persijske tepih staze.

foto: Carina Srbije

Pored toga putnici su mimo kofera nosili sa sobom i tri umetničke slike upakovane u najlon.

1 / 12 Foto: Carina Srbije

Podsećamo da iako pri unosu umetnina u našu zemlju nije potrebna nikakva posebna dozvola ili saglasnost, ta, kao i bilo koja druga roba koja se uvozi u zemlju, mora biti prijavljena.

(Kurir.rs)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...