Evo šta su Kerumu odneli iz kuće, čuvao pare zbog poreza

lopovi se ovajdili

Evo šta su Kerumu odneli iz kuće, čuvao pare zbog poreza

Crna Hronika -
Lopovi su iz sefa, navodno, ukrali oko 250.000 evra gotovine, te nakit vredan više od 100.000 evra

O provali i pljačkanju kuće splitskog gradonačelnika Željka Keruma iz policije ne žele iznositi veće detalje, a hrvatski mediji saznaju da se iz krugova bliskih istrazi može doznati da je Kerum prijavio krađu iz svog sefa u kojem je navodno bilo više od dva miliona kuna (267.000 evra) i vredan nakit njegove nevenčane supruge Fani Horvat.

Lopovi su iz sefa, navodno, ukrali oko 1,8 miliona kuna gotovine te nakit vredan više od 100.000 evra. Novac i zlato se nisu nalazili u istom delu kuće pa je lopov, ili više njih, morao malo više hodati po kući nego što je možda i planirao, piše Slobodna Dalmacija. Navodno zbog prezaduženosti splitski gradonačelnik novac nije želeo primati na račune jer bi banke odmah na njih "sele". Zato ga je, navodno, i držao u kući.

Priča se i kako policija istražuje druge okolnosti, jer je Kerum navodno u ozbiljnim finansijskim problemima. Kako se šuška, izgubio je hotel "Neva" u Podstrani, a nedavno i Perisku te i hotel Marjan koji ga je uvukao u debele dugove. Mnogi kažu kao se radi o zaista čudnoj krađi, jer sumnjaju i da se u Kerumovu vilu na Mejama u Splitu uopšte može provaliti.

Podsetimo, provala se dogodila u noći između subote i nedelje: u kuću su provalile nepoznate osobe probivši trostruko osiguranje. Naime, Kerumova vila ‘propisno’ je osigurana. Video-nadzor na ‘svakom kantunu’, alarmni uređaji, visoki zidovi... Splitski gradonačelnik Željko Kerum bio je bez komentara o samoj pljački, kao i o visini nastale štete.‘Dva su načina kako ovo mogu komentisati - dobronamerno ili zlonamerno. Dogodila se pljačka, policija radi svoj posao i sreća je što nikoga nije bilo u kući. Moglo mi je stradati dete ili trudna žena’, počeo je tumačiti Slobodnoj Kerum, no svakom rečju bes mu se, piše splitski dnevnik, pojačavao.

‘Ono zlonamerno je što mi već rade svi. Ma kako se može slušati priča koju ni ne znam, bolesne žene, neke Vanje. A koji su to novinari koji napišu kako treba kriminalce počastiti jer su Keruma opljačkali. Dosta mi je, umoran sam od gadosti i podmetanja...’, uz psovku je okončao svoju reakciju splitski gradonačelnik.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track