NAPAD NA DIREKTORA NEMAČKE FIRME: Srpski rvač kiselinom unakazio biznismena!
Foto: Privatna Arhiva

JEZIVO

NAPAD NA DIREKTORA NEMAČKE FIRME: Srpski rvač kiselinom unakazio biznismena!

Crna Hronika -

Srbin Marko L. (32), rvač i član moto-kluba Anđeli pakla, uhapšen je prošle nedelje u Nemačkoj zbog sumnje da je prošle godine unakazio Bernarda Gintera (53), generalnog direktora nemačke kompanije „Inogi“, prosuvši mu sumpornu kiselinu na lice!

Kako prenose nemački mediji, ovaj jezivi napad desio se u gradu Hanu, a sumnja se da je Srbin plaćenik, koga je angažovao jedan menadžer, Ginterov konkurent.

foto: Privatna Arhiva

Plaćenik

- Navodno, taj menadžer je želeo da sedne u Ginterovu fotelju, ali nikako nije mogao da napreduje u karijeri. Zbog toga je dao novac Srbinu i njegovom saučesniku, koji je još u bekstvu, da onesposobe Gintera i tako mu omoguće da napreduje. Namera im nije bila da ubiju Gintera, već samo da ga zastraše i sklone s posla - navode izvori nemačkih medija i dodaju da je uhapšeni Marko L. sa pomagačem kobnog dana, u martu 2018, sačekao žrtvu nedaleko od njegove kuće.

- Presreli su ga na ulici, oborili na pod i sipali mu sumpornu kiselinu na lice. Nakon toga su pobegli - preneli su mediji.

Istraga o ovom slučaju trajala je duže od godinu dana, a rezultati su stigli tek kada je kompanija „Inogi“ ponudila nagradu od 80.000 evra za informaciju o napadačima.

- Veruje se da je neko zbog novčane nagrade ocinkario Srbina i njegovog saučesnika, kada je čitavo klupko napada počelo da se odmotava - rekli su izvori.

Bio i telohranitelj

Marko L. uhapšen je, kako su preneli nemački mediji, tokom jednog rvačkog turnira, na kome je bio takmičar.

- Specijalci su upali na takmičenje i stavili lisice Marku L. naočigled šokiranih posmatrača. Inače, uhapšeni Srbin godinama živi u Kelnu i član je rvačkog kluba Mulhajm - preneli su mediji iz Nemačke.

Osim što se bavi sportom, osumnjičeni Marko L. navodno je i pripadnik ozloglašene moto-bande Anđeli pakla, koja je poznata po svojim kriminalnim aktivnostima.

- Srbin je u Nemačkoj godinama radio i kao telohranitelj nekim nemačkim kriminalcima i makroima, zbog čega se u tom miljeu smatra „stručnjakom za posebne slučajeve“ - piše nemačka štampa.

Nemačkim istražiteljima su u ovom slučaju pomogle i kolege iz Srbije.

Opekotine

VIDLJIVE POSLEDICE

Bernard Ginter pretrpeo je ozbiljne povrede. Godinu dana posle napada on se pojavio na godišnjem kompanijskom događaju sa tamnim naočarima, trakom oko glave i maramom na vratu. Uprkos tome što je pokušao da sakrije povrede na svom licu i vratu, posledice opekotina nastalih od kiseline bile su i te kako vidljive na njegovoj koži.

Kurir.rs / D. Stamenković - J. Ivić

Foto: Privatna arhiva

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track