KONAČNA PRESUDA ZA MONSTRUOZAN ZLOČIN U PANČEVU: Siniša iskasapio Biljanu pred njenom 12-godišnjom ćerkom, osuđen na 12,5 godina
Foto: Privatna Arhiva

apelacioni sud

KONAČNA PRESUDA ZA MONSTRUOZAN ZLOČIN U PANČEVU: Siniša iskasapio Biljanu pred njenom 12-godišnjom ćerkom, osuđen na 12,5 godina

Crna Hronika -

Apelacioni sud u Beogradu pravosnažno je osudio na 12 i po godina zatvora Sinišu Radovančeva zbog ubistva vanbračne supruge Biljane Mijatović u Pančevu 2017. sa kojom ima zajedničko dete, koje je u vreme ubistva imalo mesec dana.

foto: Privatna Arhiva

Ovom odlukom, koja je objavljena na sajtu Apelacionog suda, potvrđena je prvostepena presuda Višeg suda kojom je Radovančev osuđen na jedinstvenu kaznu zatvora od 12 godina i šest meseci, jer mu je sud uzeo kao utvrđenu raniju kaznu zatvora od osam meseci za drugo krivično delo. Osuđeni je u pritvoru od dana ubistva.

Ćerka ubijene žene i njihovo zajedničko dete bile su u stanu u vreme ubistva 21. novembra 2017.One su radi ostvarivanja svojih imovinsko-pravnih zahteva upućene na parnicu.

Radovančev je proglašen krivim što je smanjenih sposobnosti da shvati značaj svojih dela i “usled odlika svoje ličnosti, običnog pijanstva lakog stepena sa 1,04 promila alkohola u krvi, kao negativnih afekata besa i srdžbe proizašlih iz konfliktne situacije vezane za međusobnu interpersonalnu problematiku sa partnerkom, lišio života svoju vanbračnu suprugu”, navodi se u presudi.

Kobnog dana u iznajmljenom stanu u kojem su zajedno živeli došlo je do jedne od njihovih svađa u prisustvu ćerke ubijene žene iz prvog braka, rođene 2006. godine i zajedničke jednomesečne bebe, koja se nastavila u kuhinji iza zatvorenih vrata, dok su deca ostala u sobi.

Ilustracija
Ilustracijafoto: Zorana Jevtić

Radovančev je pretio ženi da će je zaklati, zbog čega je njena ćerka iz prvog braka ušla u kuhinju i pitala koga će zaklati, a on je naredio da izađe da ne bi zaklao prvo nju, što je dete i učinilo.

Nakon toga je kuhinjskim nožem zadao ženi jedan ubod u predelu grudnog koša nanevši joj smrtonosne povrede od kojih je na licu mesta preminula. Mediji su pisali da je Mijatovićevu ubio na njen 30 rođendan, dok su očekivali goste.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track