VLADIMIR ŠARANOVIĆ, OPTUŽENI ZA UBISTVO ADVOKATA ZRELECA, REKAO UDOVICI: Žao mi je vas i dece, nemam ništa s ovim!
Foto: Privatna Arhiva

KRAJ SUĐENJA

VLADIMIR ŠARANOVIĆ, OPTUŽENI ZA UBISTVO ADVOKATA ZRELECA, REKAO UDOVICI: Žao mi je vas i dece, nemam ništa s ovim!

Crna Hronika -

Epilog: Tužilaštvo je tražilo maksimalnu kaznu za Vladimira Šaranovića, optuženog za smrt Vladimira Zreleca

Vladimir Šaranović, rođak pokojnog Slobodana Šaranovića, za kog je Više tužilaštvo juče zatražilo maksimalnu kaznu od 30 do 40 godina zatvora zbog ubistva advokata Vladimira Zreleca 2015. u Beogradu, ponovio je da nije kriv.

Optuženi se juče obratio udovici pokojnog advokata. - Anja, žao mi je vas i dece. Gledam vas u oči, nemam ništa sa ovim! - rekao je Šaranović Anji Zrelec, koja je iz publike pratila završne reči.

foto: Privatna Arhiva

Na upozorenje sudije Nataše Albijanić da se ne obraća oštećenoj, Šaranović je dodao da nije kriv i da mu je „žao Vlade“.

U završnoj reči pred presudu, prvoj za ubistvo jednog advokata u Srbiji, koja će biti izrečena 13. novembra, zamenica Višeg tužioca Vesna Petrović navela je da je advokat Zrelec bio praćen, a da je njegovo ubistvo bilo organizovano i isplanirano, i to „samo zbog toga što je radio svoj posao“.

Tužilaštvo je ostalo pri tvrdnji da je ubistvo naložio njegov bivši klijent - pokojni Slobodan Šaranović, koji je bio u pritvoru zbog sumnje da je organizovao grupu koja je ubila Nikolu Bojovića, brata Luke Bojovića. Zamenica tužioca objasnila je da je Zrelec zastupao u tom postupku Šaranovića, dok mu nije otkazao punomoćje, zbog čega je on bio „ljut i besan“, ali da je sukob između njih nastao i zbog toga što je nastavio da zastupa optuženog u istom postupku, s kojim je Šaranović nekada bio blizak, Miloša Delibašića.

- Žena pokojnog Slobodana svedočila je da je njen suprug bio ljut i razočaran, a oštećena Anja Zrelec ukazala je na to da je Šaranović pretio Zrelecu pošto mu je otkazao punomoćje, da su pretnje bile intenzivne i da njen suprug nije imao dilemu da mu od Šaranovića preti opasnost - rekla je tužilac i dodala da je optuženi bio izuzetno blizak sa pokojnim rođakom, kod kog je radio, obilazio ga u pritvoru i ispunjavao sve njegove naloge.

Zastupnica porodice UBIJEN JER JE RADIO SVOJ POSAO

Maja Atanasković, koja zastupa porodicu Zrelec, rekla je 1. decembra 2015. petoro maloletne dece ostalo bez oca.

- Njegovoj deci tog dana zauvek je uskraćeno da imaju oca, i to samo zbog toga što je radio svoj posao, od kog je izdržavao porodicu, posao za koji je školovan i koji je radio najbolje što je umeo - rekla je Maja Atanasković.

Kurir.rs/J. S. Foto: privatna arhiva

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track