POKUŠALI DA PROKRIJUMČARE 5.000 LITARA NAFTE: Carinici pretresli brod koji je prevozio ugalj i ŠOKIRALI SE (FOTO)
Foto: Kurir.rs/Uprava carina

NEVEROVATNO

POKUŠALI DA PROKRIJUMČARE 5.000 LITARA NAFTE: Carinici pretresli brod koji je prevozio ugalj i ŠOKIRALI SE (FOTO)

Crna Hronika -

Carinici su u saradnji sa policijom 12. novembra 2019. godine, na prelazu Prahovo sprečili pokušaj krijumčarenja preko 5.000 litara nafte na jednom domaćem brodu koji je prevozio ugalj.

Radi se o brodu ''Ćuprija'' koji je u vlasništvu beogradske firme, a koji je bio natovaren sa preko 900 tona uglja, dok je za sobom vukao i baržu sa dodatnih 500 tona istog energenta.

foto: Kurir.rs/Uprava carina

Кada se tokom večeri pojavio na ulaznoj strani carinske ispostave Prahovo, dežurni carinski službenik je zajedno sa policajcem i predstavnikom Lučke kapetanije sproveo redovnu kontrolu.

Detaljnim uvidom u dokumentaciju o prijavljenoj robi koju brod prevozi, kao i ostale neophodne dokumente (raport broda, spisak posade, spisak brodskih zaliha i šemu tankova broda) otkriveno je da se u tankovima za pogonsko gorivo nalazi daleko više evro dizela od prijavljene količine.

foto: Kurir.rs/Uprava carina

Carinik je izmerio nivo goriva u tankovima i uporedio ga sa prijavljenom količinom u dokumentaciji na osnovu čega se videlo da brod prevozi 5.187 litara goriva više od prijavljene količine.

Protiv zapovednika broda, 62-godišnjeg srpskog državljanina iz Stare Pazove, pokrenut je prekršajni postupak zbog neprijave goriva koje je po svoj prilici trebalo da se nađe na crnom tržištu.

foto: Kurir.rs/Uprava carina

Očekuje se da ishod prekršajnog postupka koji će se voditi pred nadležnim sudom dovede do naplate novčane kazne, nadoknade za uskraćene dažbine, kao i naplate protivvrednosti neprijavljenog goriva, što bi u slučaju ovog prekršaja moglo dostići iznos od oko milion dinara.

Podsetimo da se sredstva naplaćena nakon okončanja prekršajnog postupka u celosti uplaćuju u državni budžet.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track