TOCILO DROGU PRODAVAO OZBILJNIM IGRAČIMA! NA PAKETIMA HEROINA STAJAO MISTERIOZNI ŽIG KOBRE I NATPIS KING: Lisice mu stavili u šumi kod Mladenovca, a evo kako je drogu rasturao po Srbiji! (FOTO)
Foto: MUP Srbije

REKORDNA ZAPLENA- prošvercovali 77 kg heroina

TOCILO DROGU PRODAVAO OZBILJNIM IGRAČIMA! NA PAKETIMA HEROINA STAJAO MISTERIOZNI ŽIG KOBRE I NATPIS KING: Lisice mu stavili u šumi kod Mladenovca, a evo kako je drogu rasturao po Srbiji! (FOTO)

Crna Hronika -

Mladen Novaković Tocilo (37), vođa kriminalne grupe, Saša Nikolić (37) i Velibor Cvetkov (53) uhapšeni su u četvrtak u velikoj akciji policije u okolini Mladenovca, u kojoj je zaplenjeno 77 kilograma heroina izuzetne čistoće i oko pola kilograma kokaina, čija se vrednost procenjuje na više od pet miliona evra.

Drogu zakopavao

Kako saznajemo, akcija rekordne zaplene droge počela je u sredu uveče razbijanjem organizovane kriminalne grupe kod koje je pronađeno oko 10 kilograma narkotika.

- Operativni rad je pokazao da je Tocilo godinama nabavljao velike količine heroina visoke čistoće u Turskoj, a potom drogu prebacivao i rasturao po Srbiji. Desetine kilograma heroina je skladištio, a zatim ga prodavao drugim kriminalnim grupama i na taj način snabdevao polovinu heroinskog tržišta. Interesantno je da drogu nije prodavao na malo, zavisnicima, već samo ozbiljnim igračima koji nisu kupovali manje od kilograma - priča naš dobro obavešteni izvor.

foto: MUP Srbije

On otkriva i da je Novaković prošvercovanu drogu u Srbiju skrivao zakopanu u zemlji, u specijalno napravljenim burićima.

- Tocilu su lisice na ruke stavljene u šumi kod Mladenovca, i to dok je u noći između srede i četvrtka 33 kilograma heroina pakovao u štek. Ostatak droge pronađen je sakriven u specijalno napravljenim burićima koji su bili zakopani i prekriveni zemljom kako ne bi bili otkriveni. Paketi heroina koji su zaplenjeni u okolini Beograda bili su upakovani u bele vreće i označeni. Na pakovanjima se nalazila slika kobre s otvorenim ustima i natpis KING (kralj) - objašnjava naš sagovornik.

foto: MUP Srbije

Zaplenjen „porše“

Prema njegovim rečima, Tocilo je u Turskoj kupovao heroin izuzetne čistoće, a potom ga mešao s drugim supstancama kako bi dobio na količini.

- On se bavi uvozom samo najčistije i najkvalitetnije droge koju je moguće pronaći na tržištu, jer se od jednog kilograma turskog heroina dodavanjem odgovarajućih supstanci može napraviti četiri do pet kilograma droge podesne za prodaju na ulici. Samim tim, procenjuje se da je od 77 kilograma sada zaplenjenog heroina na ulici moglo da se nađe čak 350 kilograma heroina - naveo je izvor našeg lista.

Osim velike količine droge, Novakoviću je zaplenjen i „porše panamera“ koji vozi.

- Zaplenjeno je i više skupocenih automobila i motocikl, a rad na ovom slučaju se nastavlja. Osumnjičenima se na teret stavlja neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet droga. Određeno im je zadržavanje do 48 sati, nakon čega će biti privedeni Tužilaštvu za organizovani kriminal - dodao je izvor.

Ministar Stefanović

SVE BOLJI REZULTATI

Ministar policije Nebojša Stefanović istakao je da je reč o izuzetnom rezultatu UKP i zahvalio je policajcima.

foto: Marina Lopičić

- Pripadnici Uprave kriminalističke policije nastavljaju sa sjajnim rezultatima i beskompromisnom borbom protiv trgovine narkoticima. Potvrda toga je i današnja akcija u kojoj su pripadnici policije zaplenili čak 77 kilograma najčistijeg heroina i uhapsili tročlanu organizovanu kriminalnu grupu koja se sumnjiči da je distribuirala heroin širom naše zemlje - kazao je juče ministar policije i dodao da policija beleži sve bolje rezultate, a da je ove godine zaplenjeno više od šest tona.

Krimi-karijera

TRI PUTA IZA REŠETAKA

foto: MUP

Mladen Novaković je u svet kriminala ušao 2008, kada je uhapšen zbog zelenašenja, i to kada je jedna njegova žrtva pokušala da se ubije pošto više nije mogla da plaća zelenašku kamatu. Za ovo delo Novaković je osuđen na četiri i po godine zatvora, ali je pušten na slobodu do pravosnažnosti presude. Dve godine kasnije, ponovo je bio uhapšen zbog sumnje da je organizovao bandu koja je pljačkala benzinske pumpe, menjačnice, zlatare i vozila. Godine 2012. još jednom su mu stavljene lisice na ruke zbog sumnje da je okupio kriminalnu grupu koja je u Šumadiji prodavala drogu. Pored njega, tada su bili uhapšeni i Miroljub Stepanović, zvani Mirko Ćelavi, i Marko Milivojević iz Amerića, bivši čuvar u zatvoru.

ZA ŠTA SE SVE SUMNJIČI NOVAKOVIĆEVA BANDA:

  • Dva puta opljačkali pumpu „Avija“ u Mladenovcu i odneli 75.000 dinara
  • Pljačka pumpe „Gile gas“ - 47.000 dinara
  • Pljačka pumpe „MD lajn“ u Ripnju, gde su s puškama i pištoljima oteli 246.000 dinara
  • Pljačka zlatare „Andrea Stojanović“ i menjačnice „KNM“ u Mladenovcu - 220.000 dinara i kilogram zlata
  • Pljačka pumpe „Avija“ u Ripnju - 44.165 dinara
  • Pljačka menjačnice „Despot“ u Aranđelovcu - 800.000 dinara
  • Pljačka pratnje novca iz Komercijalne banke - 9,5 miliona dinara

Kurir.rs/J. I., D. S.,J. S./Foto: MUP Srbije

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track