ČUO SE UDARAC I VRISAK: Očevidac opisao šta se dogodilo kobnog dana kada je nastradala mala Isidora iz Niša
Foto: M. S.

Smrt koja je potresla Niš

ČUO SE UDARAC I VRISAK: Očevidac opisao šta se dogodilo kobnog dana kada je nastradala mala Isidora iz Niša

Crna Hronika -

Roditelji Isidore Vučković izneli su danas na suđenju Bobanu Stojanoviću (54) da je ova dvanaestogodišnja devojčica podlegla povredama jer niko nije reagovao da je izvuče ispod automobila koji je pregazio u Požarevačkoj ulici u Nišu.

Stojanović je 24. septembra prošle godine došao dostavnim vozilom "Fiat doblo" do jedne radnje u naselju Komren, izašao iz automobila, a vozilo je samo krenulo niz strmu Požarevačku ulicu i sticajem nesrećnih okolnosti, pregazilo Isidoru. Devojčica koja se vraćala iz škole je podlegla povredama usled gušenja što znači da je neko morao brzo da je izvuče ispod automobila i pruži joj prvu pomoć, ali to se nije dogodilo.

"Fiat doblo" je bio parkiran na vrhu ulice, a nije se spustio pravolinijski već su točkovi bili tako namešteni da je samo zaobišlo jedno dvorište i udarilo devojčicu iza krivine.

foto: M.S.

Stojanović je na suđenju u Osnovnom sudu u Nišu rekao i ranije da je ubacio ručicu menjača u brzinu, ali da se ne seća da li je podigao rućnu kočnicu.

Jedna od svedokinja, Sanja Ivanović je na potresan način ispričala šta se tog dana dogodilo.

- Dok sam išla Požarevačkom ulicom, videla sam belo vozilo bez vozača kako ide ulicom dok je devojčica išla u susret automobilu. Onda se začuo udarac i vrisak, a ja sam se potpuno izgubila. Nekako sam prišla vozilu i videla da je glava devojčicina poplavela, tu je bio i komšija. Izvadila sam telefon i pozvala Hitnu pomoć. Bila sam potpuno prestravljena - rekla je Ivanovićeva.

Komšija koji se među prvima našao tu je Slavoljub Milijić, on je naveo da je Sanja bila tu u tih nekoliko sekundi.

- Video sam dete kako je pritisnuto uz ivičnjak, a glava je nekako virila ispod kola - naveo je Milijić koji je rekao i da dete nije davalo znake života.

Ranije je utvrđeno da je tog dana duvao jak vetar i da se devojčica okretala kako bi se odbranila od jakih nanosa tako da nije uspela da vidi automobil.

Ovo suđenje Stojanoviću koji je rodom iz Leskovca biće nastavljeno 21. januara.

(Kurir.rs/M.S.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track