MUŠKARCU KOJI JE NAORUŽAN UPAO U ŠKOLU U PLANI POZLILO NA SASLUŠANJU: Otkrio odakle mu eksploziv i puška!
Foto: Kurir

ođređen mu pritvor do 30 dana

MUŠKARCU KOJI JE NAORUŽAN UPAO U ŠKOLU U PLANI POZLILO NA SASLUŠANJU: Otkrio odakle mu eksploziv i puška!

Crna Hronika -

Goranu T. (46) iz Donje Livadice koji je naoružan i sa torbom punom municije i eksploziva upao u srednju Ekonomsko-ugostiteljsku školu "Vuk Karadžić" u Velikoj Plani, određen je pritvor do 30 dana.

On je saslušan u Višem javnom tužilaštvu u Smederevu. Osumnjičen je za krivična dela izazivanje opšte opasnosti i nošenje oružja.

Kako saznaju "Novosti", on je izneo svoju odbranu, ali motivi oružanog napada među srednjoškolce ostaju i dalje nepoznati javnosti, jer tužilaštvo ne želi da govori o detaljima dok traje istraga.

On je, kako se saznaje, pored ostalog, objasnio kako i gde je nabavio arsenal oružja sa kojim je došao u školu. Sudija Višeg suda u Smederevu Dragoslav Milanović potvrdio je da je osumnjičenom odredio pritvor zbog mogućeg uticaja na svedoke, opasnosti od ponavljanja krivičnog dela i velikog uznemirenja javnosti.

Tokom iznošenja odbrane, osumnjičenom je pozlilo, pa je ispitivanje prekinuto. Tokom tužilačke istrage koja će usledeti biće sprovedeno i neuropsihijatrijsko veštačenje.

Podsetimo, Goran je sa torbom punom naoružanja u četvrtak ušetao u Ekonomsko-ugostiteljsku školu u Velikoj Plani, ušao na šesti čas u odeljenje III-3. Posle desetak minuta savladao ga je profesor fizičkog vaspitanja Slavoljub Stojadinović, inače razredni starešina ovog odeljenja.

Tokom otimanja automatske puške iz ruku Gorana T., ispaljena su dva hica koja su završila u plafonu. Profesor je prilikom rvanja lakše.

(Kurir.rs/Večernje novosti)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track