HAPŠENJE U NIŠU: Zaposleni u Kliničkom centru primao mito za odavanje informacija o pacijentima nakon nesreća
Foto: Profimedia

naplata nadoknade štete od osiguravajućih društava

HAPŠENJE U NIŠU: Zaposleni u Kliničkom centru primao mito za odavanje informacija o pacijentima nakon nesreća

Crna Hronika -

Niška policija u saradnji sa Posebnim odeljenjem za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Nišu uhapsila je medicinskog tehničara D.C. (61) zaposlenog u Kliničkom centru zbog primanja mita.

- Sumnja se da je on od septembra 2018. do septembra ove godine kao zaposleni u Kliničkom centru, radnicima jednog privrednog društva davao podatke o pacijentima koji su povređeni u saobraćajnim nezgodama i stepen njihovih povreda, kao i da je od njih zahtevao i primao novac – saopštila je policija.

Mada policija u ovom slučaju nije dala više detalja o „finansijskom aranžmanu“ između radnika KC i „privrednog društva“ kojem je prodavao podatke, opšte je poznato da se radi o naplati nadoknade štete od osiguravajućih društava za povrede u saobraćajnim nesrećama.

Novembra prošle godine iz istih razloga uhapšena je grupa advokata, službenika Osnovnog javnog tužilaštva, medicinskih radnika i policajaca zbog iskorišćavanja podataka o povređenim u saobraćajnim nesrećama.

Kako je tada saopšteno, na osnovu podataka koje su dobijali od policajaca, medicinara i zaposlenih u tužilaštvu, advokati su sklapali dogovore sa oštećenima u saobraćajkama o zastupanju u postupcima za nadoknadu štete, što se naplaćuje procentom od isplaćenih iznosa.

(Kurir.rs/Telegraf)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track