Najnovije vesti

ZA UBISTVO UŽIČKOG BIZNISMENA 35 GODINA ROBIJE: Božović namamio Gačanina u hladnjaču, ubio ga, pa mu uzeo 7.000 evra
Foto: Kurir, Privatna Arhiva

presuda

ZA UBISTVO UŽIČKOG BIZNISMENA 35 GODINA ROBIJE: Božović namamio Gačanina u hladnjaču, ubio ga, pa mu uzeo 7.000 evra

Crna Hronika

Vladimir Božović iz Užica osuđen je danas pred većem petorice Višeg suda u Užicu na 35 godina zatvora zbog ubistva Sava Gačanina, poznatog užičkog biznismena, 14. januara 2018. godine. Milovan Čekićević, koga je optužnica teretila za saučesništvo u ovom ubistvu, oslobođen je optužbe, a zbog krađe 1.000 evra od Gačanina i jedne ranije uslovne presude koju je prekršio, kažnjen je ukupno na devet meseci zatvora.

Kako je juče rekao sudija Ljubiša Radulović koji je predsedavao većem petorice, sud je utvrdio da je Božović 14. januara prošle godine na podmukao način, govoreći da mu je potrebna usluga, najpre ušao u stan Gačanina a onda ga nagovorio da siđe do male hladnjače pogrebnog predzeća "Konkordija", vlasništvo Gačanina, gde mu je ispalio dva hica iz malokalibarskog oružja u glavu.

- Sud je sa profesionalnom savešću razmatrao sve dokaze izveden na pretresu i na osnovu dokaza utvrdio da je ubistvo izvršio Božović, bez saučesništva Čekićevića. Kazna od 35 godina određena je zbog podmuklosti i koristoljublja kao motiva jer je Božović posle ubistva iz torbice Gačanina uzeo oko 7.000 evra - rekao je sudija Radulović.

Branilac Božovića, advokat Tatomir Leković najavio je žalbu na ovu presudu Apelacionom sudu u Kragujevcu.

Z. Š.

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...