MONSTRUMI SU MU SKAKALI PO GLAVI, UMRO JE U SEKUNDI: Potresna ispovest rođaka BRUTALNO ubijenog Nikole u Slovačkoj
Foto: Facebook Printscreen

stravičan zločin potresao srbiju

MONSTRUMI SU MU SKAKALI PO GLAVI, UMRO JE U SEKUNDI: Potresna ispovest rođaka BRUTALNO ubijenog Nikole u Slovačkoj

Crna Hronika -

Osam dana nakon brutalnog ubistva Nikole Kosanića (22) u Slovačkoj koje je zgrozilo srpsku i evropsku javnost, dvojicu osumnjičenih Srba uhapšenih prošle nedelje Mađarska je isporučila Slovačkoj.

Nikolini najbliži, uprkos tome što su ubice uhvaćene, ne mogu da se smire i poveruju da njega nema, da je otišao na tako monstruozan način iz tako bizarnog razloga.

- Nikola je imao potres mozga, prelom nosa i prelom kičmene moždine. Umro je kada su mu polomili vratni pršljen, u sekundi. Monstrumi su mu skakali po glavi. Imamo informaciju da je danas izručenje uhapšenih Aleksinčana iz Mađarske u Slovačku. Druga dvojica uhapšeni su u Slovačkoj i o njima nema mnogo informacija. Koliko smo razumeli, oni su fudbaleri, a neki od njih su u Slovačkoj radili u fabrici delova - započinje priču zet Nikole Kosanića, koji i dalje ne može da veruje kakva je tragedija zadesila porodicu Kosanić.

Zet Veljko je prepričao šta se zaista dogodilo kobne večeri. Ipak, da bi se kompletirala cela priča, kaže, moraju da sačekaju da uhapšeni mladići ispričaju svoju stranu priče. Ipak, jasno je da je posredi brutalno i monstruozno ubistvo.

foto: Privatna Arhiva

- Nikola je te večeri sa drugom čekao u redu za picu. Nije najjasnije da li je do sukoba došlo ranije, u tom restoranu, ali ono što je nama rečeno jeste da su se posvadali u redu za picu priča Veljko. Zatim su, prema njegovim rečima, Nikola i drug otišli na svoju stranu, ka glavnoj pošti u centru Bratislave, da bi uhvatili taksi. Na snimku koji su nam pokazali kada smo Nikolin otac i drugi zet bili u policiji u Bratislavi, vidi se kako Nikola i njegov drug stoje i čekaju taksi. Onda im prilaze četiri mladića i započinju razgovor s njima. Po položaju tela jednog od napadača tačno se vidi da se pripremao da udari Nikolu, a onda je došlo do fizičkog kontakta. Bilo je užasno, njih trojica, među kojima i dvojica uhapšenih Aleksinčana, krvnički su ga šutirali i udarali, sve je trajalo oko 15 sekundi. Vidi se trenutak kada Nikola pada na pločnik, ali i da se oni ni tada ne zaustavljaju - priča šokirani zet, navodeći da je tu bio i četvrti mladić, koji je uglavnom stajao po strani.

Izveštaj patologa koji je radio obdukciju pokazao je da je Nikola ubijen tupim predmetom, što se odnosi na patiku jednog od nasilnika. O tome kako su trenutno Nikolini roditelji, kaže, ne može ni da govori.

Tiho je izustio: “Ne daj bože nikome da budu na njihovom mestu. Kako se nikada ne bi zaboravio brutalan zločin u Bratislavi, Nikolina porodica planira da postavi spomen-ploču na mestu gde je mladić ubijen. Upravo tu proteklih dana upaljene su sveće i postavljena je Nikolina fotografija. Sada im, kako kaže, ostaje da čekaju. Na suđenje mladićima porodica će redovno odlaziti u Slovačku, a do tada u Popoviću kraj Sopota, mestu gde je Nikola odrastao, ostaće lepo sećanje na, kako su poznanici ispričali, poštenog i dobrog mladića kakav je Nikola bio.

(Kurir.rs/Blic/J.A.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track