NOVI DETALJI ATENTATA NA NIKŠIĆKOG BIZNISMENA: Naručioci atentata na  Miodraga Davidovića sede zaštićeni u Crnoj Gori
Foto: Damir Dervišagić, Screenshot

crnogorska štampa otkriva

NOVI DETALJI ATENTATA NA NIKŠIĆKOG BIZNISMENA: Naručioci atentata na Miodraga Davidovića sede zaštićeni u Crnoj Gori

Crna Hronika -

Rezultati istrage o pokušaju ubistva biznismena Miodraga Dake Davidovića (62) već sada pokazuju da inspiratori ovog zločina, koji se karakteriše i kao akt “državnog terorizma”, gotovo izvesno sede u Crnoj Gori, potpuno zaštićeni i nedodirljivi srpskim istražnim organima.

Vlast predsednika Mila Đukanovića decenijama posluje po kriminalnim principima, jer su glavni izvozni proizvodi Crne Gore kokain, švercovan duvan i drugi akcizni, a posebno “neakcizni“ proizvodi, piše Borba. Sukob kriminalnih klanova, poput “škaljaraca” i “kavčana”, Đukanović uz pomoć svojih bezbedonosnih struktura, uspešno je godinama prebacivao na teritoriju zemalja u regionu.

foto: Damir Dervišagić

Posebno u Srbiju, kako bi stvarao krize i probleme sa kojima druge države treba da se pozabave, a izvorno su problemi Crne Gore, danas respektabilne mafijaške tvorevine. Snajperski hitac, plaćene ubice, praćenje mete, izvršenje u trenutku kada se u društvu mete nalazi vladika Joanikije, istragu upućuje na zaključak da je reč o terorističkom aktu, finansiranom i sprovedenom uz pomoć neke strane države, a istraga, ide i u pravcu Crne Gore. Osnovni cilj terorističkog akta je, kako smatraju u Borbi, izazivanje straha u širem obimu, a atentatom na Joanikija i Davidovića, inspirator je nastojao da isti izazove kod svih opozicionara u Crnoj Gori i vernika Srpske pravoslavne crkve, terajući ih na taj način da odustanu od borbe za svoju veru i svoja prava u toj državi.

U ovom listu se pitaju da li je takav akt državnog terorizma morao da bude izveden u Beogradu, kako bi se svima stavilo do znanja da nisu nedostižni kriminalnoj organizaciji ili je realizovan kao poruka da se odustane od skupa planiranog za 21.12.2019. godine u Nikšiću, gde će prema sadašnjim procenama prisustvovati oko 70.000 ljudi kako bi celivali mošti Svetog Vasilija ostroškog. Dodaju da će odgovore na ova pitanja pružiti istraga. Da podsetimo 10.12.2019. godine u večernjim časovima, usred Beograda, pokušan je atentat na vladiku Srpske pravoslavne Crkve Joanikija i Miodraga Davidovića Daku, uticajnog crnogorskog biznismena, u trenutku dok su se nalazili u blizini kluba hotela “Kraun plaza”.

Kurir.rs/Borba

Foto Damir Dervišagić, Screenshot

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track