TRAGEDIJA U RESNIKU: Muškarac i pas IZGORELI pokušavajući da se ogreju!
Foto: Kurir

Požar

TRAGEDIJA U RESNIKU: Muškarac i pas IZGORELI pokušavajući da se ogreju!

Crna Hronika -

Jezivo: Zoran Babić (41) nastradao je u svojoj trošnoj kući kada je zapalio papire i stare stvari, pošto mu je struja isečena

Zoran Babić (41) izgoreo je u požaru koji je u utorak uveče izbio u njegovoj trošnoj kući u Prnjavorskoj ulici u beogradskom naselju Resnik.

Pored Babića, u požaru je nastradao i njegov pas, a sumnja se da je vatra buknula kada je muškarac založio papire i stare stvari pokušavajući da se ogreje.

Komšije su ispričale da su oko 19 sati osetile dim, a kada su izašli napolje, videli su da kulja iz Babićeve kuće.

- Prvo smo pomislili da je komšija opet upalio smeće i flaše, pošto je to često radio. Međutim, kada su se i okolne kuće napunile dimom, shvatili smo da je nešto ozbiljnije u pitanju. Babić nije imao struju i pretpostavlja se da je u kući založio neku vatru. Plamen se nije razbuktao, ali su vatrogasci izneli Babića iz kuće potpuno ugljenisanog lica - priča jedan komšija i dodaje da je pored Babića bio i jedan od njegovih pasa, koji se ugušio od dima.

Stanovnici Prnjavorske ulice kažu da se sa nastradalim muškarcem nisu družili jer je, kako kažu, bio čudan čovek.

- Zoran i sestra su usvojeni, pa su nekad živeli tu sa usvojiteljima. Međutim, usvojitelji su preminuli, a oni su se odselili. On je pre pet godina počeo ponovo da dolazi u ovu kuću. Sa sobom je doveo i nekoliko pasa, imao je šarplaninca vezanog kod trema i unutra još dosta kučića. Oni su bili agresivni i izgladneli, a on je je živeo i ponašao se kao klošar - kažu komšije i dodaju:

- Prijavljivali smo ga policiji više puta, jer su njegovi psi napadali ljude po ulici. Deca nisu smela da se igraju napolju od njih. Svi smo ih se plašili.

Komšije kažu da su Babića videle dan pre tragedije.

- Zoran je nekada imao 120 kilograma, a sada je naglo smršao, nije imao više od 50. Išao je potpuno nezainteresovan po ulici, ni sa kim nije pričao - dodale su komšije.

Kurir.rs/ J. I. Foto: Kurir

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track