KRALJEVO U ŠOKU:Osmorica sa fantomkama presreli auto čelnika Zavetnika ONDA GA NAPALI BEJZBOL PALICAMA I ISEKLI MAČETAMA
Foto: Printscreen YT

UŽAS

KRALJEVO U ŠOKU:Osmorica sa fantomkama presreli auto čelnika Zavetnika ONDA GA NAPALI BEJZBOL PALICAMA I ISEKLI MAČETAMA

Crna Hronika -

KRALjEVO – Grupa maskiranih, zasad nepoznatih počinioca, napala je u noći između petka i subote Strahinju Erca (26), predsednika Izvršnog odbora Srpske stranke „Zavetnici“, nanevši mu tom prilikom teške povrede mačetama zbog kojih je zbrinut u Opštoj bolnici „Studenica“ u Kraljevu.

Kako saznajemo, incident se dogodio nedaleko od Autobuske stanice u Kraljevu, oko 1.20, kada su kao na filmskoj „sačekuši“ dva automobila, jedan napred, a drugi pozadi, preprečila put vozilu u kojem se nalazio Erac. Nekoliko osoba maskiranih fantomkama i naoružanih palicama i mačetama ga je potom napalo, posekavši ga po nozi i leđima, ali je uspeo da se nekako odbrani i sa obližnjeg taksi stajališta pozove hitnu pomoć.

Pripadnici kraljevačke policije obavili su uviđaj na mestu incidenta i intenzivno tragaju za napadačima, dok se Erac, kako se saznaje u Gradskom odboru „Zavetnika“, dobro oseća i uspešno oporavlja od zadobijenih povreda.

Osim predsednika IO, u noći između petka i subote, na meti nepoznatih napadača našle su se i prostorije „Zavetnika“ u Beogradskoj ulici u Kraljevu, koje su nepoznati počinioci pokušali da demoliraju.

Kraljevački odbor Srpske stranke Zavetnici saopštio je da se prošle noći, nakon ponoći, u Ulici Dimitrija Tucovića u Kraljevu, dogodio napad na predsednika Izvršnog odbora ove stranke - Strahinju Erca.

Ilustracija
Ilustracijafoto: Printscreen YT

Gradski odbor ove stranke u svom saopštenju kaže da se Erac „u predhodnom periodu, kao mlad, hrabar i odlučan čovek suprotstavio sistemu koji je svojim delovanjem doveo do ovih nemilih scena“:

„Napad na predsednika Izvršnog odbora Srpske stranke Zavetnici je klasičan pokušaj ubistva. Automobil kojim je upravljao Erac presretnut je na pomenutoj lokaciji, a Ercu je osam ljudi koji su imali fantomke i bili naoružani bejzbol palicama i mačetama, nanelo teške telesne povrede. Strahinja Erac je hospitalizovan i njegovo stanje je za sada stabilno. Srpska stranka Zavetnici najoštrije osuđuje napad i nada se da će nadležni organi u što kraćem roku pronaći počinioce i da će oni biti izvedeni pred lice pravde“, navodi se u saopštenju koje je potpisao Ivan Damljanović, predsednik Gradskog ddbora Zavetnika u Kraljevu .

U kraljevačkoj policiji portalu Krug je potvrđeno da je Hitna služba bolnice „Studenica“, policiji u Kraljevu prijavila prošle noći oko 1.20, da se kod njih nalazi mladić star 25 godina sa povredama.

Ilustracija
Ilustracijafoto: Printscreen YT

„O tome je obavešteno nadležno tužilaštvo, a u toku je dalji rad na utvrđivanju svih okolnosti tog događaja“, kažu u kraljevačkoj policiji.

Hitna služba bolnice „Studenica“ prijavila je takođe prošle noći oko 1.20 policiji u Kraljevu da se kod njih nalazi mladić star 25 godina sa povredama.

(Kurir.rs/Večernje novosti, G.Ć./Portal Krug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track