STRAŠNO, LAŽNI INSPEKTOR OPLJAČKAO NEPOKRETNU BAKU: Odneo joj iz stana svu ušteđevinu
Foto: Shutterstock, Profimedia

počistio je sve

STRAŠNO, LAŽNI INSPEKTOR OPLJAČKAO NEPOKRETNU BAKU: Odneo joj iz stana svu ušteđevinu

Crna Hronika -

Prevarant star oko 45 godina koji se predstavio kao policijski inspektor ojadio je Nevenku V. (91), polupokretnu staricu.

Naime, on joj je iz stana odneo svu ušteđevinu - 1.600 evra, 400 švajcarskih franaka i 9.000 dinara.

- Osumnjičeni je 13. decembra pozvonio na vrata stana u centru Beograda, u opštini Vračar, gde živi Nevena V. U tom trenutku sa njom je bila i kućna pomoćnica Marija S. (70), koja brine o starici i pomaže po kući. Žrtvama se predstavio kao inspektor u civilu koji istražuje neku krađu. Čak im je pokazao i falsifikovanu službenu legitimaciju kako bi sve izgledalo uverljivije. Ne sluteći da je u pitanju kradljivac, žene su ga pustile u stan - kaže izvor iz istrage.

Prevarant je potom zatražio da razgovara sa vlasnicom stana Nevenkom V., a kućnoj pomoćnici naredio da ode u susednu sobu i tamo sedi dok on ne obavi razgovor sa Nevenkom.

- Razbojnik je potom izvršio premetačinu, navodno tragajući za dokazima. Na Nevenkinu žalost, pronašao je novac. Iako je video da je u pitanju stara i polupokretna žena, on je ukrao sve što mu je palo pod ruku. Plen mu je iznosio 1.600 evra, 400 švajcarskih franaka i 9.000 dinara. Nije ništa ostavio, "počistio" je sve, a potom je otišao iz stana u nepoznatom pravcu - kaže sagovornik.

Tek kada je lopov umakao, žene su shvatile da nešto nije u redu. O svemu je obavešten i Nevenkin sin Vojin V., koji je shvatio šta je u pitanju. On je otišao u policiju i prijavio ceo slučaj.

Prevaranta su žrtve opisale kao muškarca starosti od oko 45 godina, visokog oko 180 centimetara, crne, kratke kose. Bio je obučen u tamni prsluk i nosio je crne patike.

- Verovatno se lopov raspitao pre nego što je stupio u akciju. On je tačno znao da su u stanu dve starije žene koje neće posumnjati da je u pitanju kriminalac, pogotovo nakon što im je pokazao nešto što podseća na službenu legitimaciju. Starije žene koje žive same su omiljene žrtve prevaranata, koji koriste njihovu lakovernost i naivnost i predstavljaju se kao policajci, radnici elektrodistribucije ili neka druga vrta službenog lica i tako stiču njihovo poverenje - dodaje sagovornik.

(Kurir.rs/S. Telegraf)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track