JEZIVE SCENE I KRV SVUDA! OVAKO JE DOŠLO DO HORORA NA PUMPI: Kako je pokvareni automobil izazvao HAVARIJU! NOVI DETALJI
Foto: T.Ilić

haos

JEZIVE SCENE I KRV SVUDA! OVAKO JE DOŠLO DO HORORA NA PUMPI: Kako je pokvareni automobil izazvao HAVARIJU! NOVI DETALJI

Crna Hronika -

U snažnoj eksplozija koja se dogodila oko 10:40 časova na benzinskoj pumpi ’’Nešković’’ nedaleko od graničnog prelaza Trbušnica između Srbije i BiH, poginula je jedna osoba, potvrdila je na licu mesta bosanska policija Prema nezvaničnim informacijama ima sedam povređenih, a od siline detonacije pumpa je gotovo potpuno uništena kao i više automobila.

1 / 6 Foto: T.Ilić

O uzroku ove nesreće postoji nekoliko verzija. Prema jednoj na pumpi se zaustavio automobil u kvaru, vozač je napustio vozila koje je samo krenulo i izašlo na magistralni put. U tom momentu je iz pravca Bijeljine naišlo vozilo i da bi izbegao sudar vozač je skrenuo i udario u pumpu za gas.

Sličnu verzija ispričao je domaćin iz kuće koja se nalazi odmah iza pumpe. Prema njegovim rečima je na pumpi se zaustavio automobil u kvaru, a kada je vozač izašao iz vozila ono je samo krenulo i udarilo u cev za gas koji je počeo da curi.

- Nastao je veliki oblak gasa tako gust da se nisu se videle ni okolne kuće ni saobraćajnica. Radio sam u Nemačkoj firmi gde je svakih šest meseci bila vežba kako postupati u slučaju kada ističe gas. Znao sam koliko je to opasno tako da sam odmah okupio ukućane, pozvao radnicu pumpa i gosta kafića koji se nalazi na pumpi i svi smo otišli u obližnju šumu iznad kuće. Tamo smo bili nekih četrdesetak minuta. Čim se oblak gasa razišao vozila su nastavila da prolaze, jedan vozač je tada stao, počeo da turirao i znao sam šta sledi. Puklo je i sve je odletelo u vazduh – priča uzbuđeno čovek koji reče da se zove Alija.

Detonacija je gotovo potpuno uništila benzinsku pumpu, više od pola je sravljeno sa zemljom, a na okolnim kućama je popadao ili pomeren crep, popucala su mnoga prozorska stakla, a eksplozija je bila toliko snažna da je u nekim dvorištima oborila drveće. Na licu mesta stigle su brojna vozila policije, vatrogasaca i hitne pomoći iz Bijeljine, ali i Loznice. Povređene osobe prebacivane su u bolnice u Zvorniku i Bijeljini kao i u Loznici. Prema rečima portparola Opšte bolnice u Loznici Dragane Vasiljević jedna žena je dovezena na hirurgiju.

- Ona je hospitalizovana na hirurgiji sa povredama glave, nije životno ugrožena. Ima rasekotinu na čelu i u stabilnom je stanju. Naše dve ekipe Hitne pomoću su na mostu u pripravnosti. Po našim informacijama pacijente su vozili u zvorničku bolnicu – rekla je ona.

Detonacija je danas uznemirila Lozničane koju su najpre pomislili da se nešto dogodilo u opustošenoj ’’Viskozi’’, onda su gradom odjeknule sirene vatrogasnih vozila i Hitne pomoći, a ubrzo je stigla informacija šta se dogodilo.

T.Ilić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track