Trudnica iz Kruševca umrla pred porođaj

tragedija

Trudnica iz Kruševca umrla pred porođaj

Crna Hronika -
Desetak dana pred porođaj, preminula Vesna Milić (29), a sa njom i nerođena beba

Vesna Milić (29) iz Mudrakovca kod Kruševca preminula je 21. jula u Zdravstvenom centru Kruševac, desetak dana pred porođaj, a sa njom i njena nerođena beba, pišu Večernje novosti. Porodica čeka rezultate obdukcije kako bi videla da li ima krivice lekara za smrtni ishod. Oni sumnjaju u grešku lekara i ako se te sumnje obistine, podneće tužbu.

- Dva dana ranije bili smo na kontroli i sve je bilo u redu - priča za Novosti suprug Jovan Milić. - Pozlilo joj je oko 20.30. Požalila se mojoj majci Zorki da ne može da diše i da je probada. Nije mogla da sedi od bolova. Hitna pomoć je odmah došla i rekli su da porođaj nije počeo, ali da mora da se prebaci u bolnicu. Suprug kaže da je primljena u bolnicu. Ultrazvuk je pokazao da je sve u redu, ali je bila u bolovima. Ujutro je preminula. - Dopisivali smo se do 23 sata. Tešila me je da će sve biti u redu - kaže on i dodaje: - U bolnici su mi telefonom rekli da su se bolovi smirili. Kasnije ujutro nisam mogao da dobijem nikakve informacije. Kada sam otišao da se raspitam, jer par sati nismo mogli da saznamo ništa, rekli su mi da čekam.

Milić navodi i da su lekari spominjali pucanje slezine od mogućeg udarca, raspitivali se da nije imala udes, da ukoliko nije to u pitanju, da je najverovatnije leukemija, i na kraju, da bolnica nije imala instrumente da ispitaju šta je s njom. - Pitamo se šta su radili cele noći - kaže suprug Jovan Milić. - Imali su mnogo mogućnosti, možda su bebu mogli da spasu.U Policijskoj upravi Kruševac Novostima je rečeno da su, po saznanju o ovom slučaju, obavestili Više javno tužilaštvo i da se preduzimaju opsežne mere na utvrđivanju svih činjenica i okolnosti ovog slučaja. U Zdravstvenom centru za sada nije bilo komentara.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track