VOĐA ŠKALJARSKOG KLANA JOVAN VUKOTIĆ NE ŽELI IZRUČENJE! Advokat: U Crnoj Gori mu neće suditi fer!
Foto: Privatna Arhiva

APELACIja

VOĐA ŠKALJARSKOG KLANA JOVAN VUKOTIĆ NE ŽELI IZRUČENJE! Advokat: U Crnoj Gori mu neće suditi fer!

Crna Hronika -

Određen mu je pritvor bez pokušaja da mu se uruči poziv i da se sasluša, što ukazuje da takva garancija ne postoji i da se suštinski ovde radi o progonu, a ne o vođenju postupka

Branilac Jovana Vukotića, advokat Zora Dobričanin Nikodinović, juče je pred Apelacionim sudom u Beogradu, koji je održao sednicu po njenoj žalbi na odluku da navodni vođa škaljarskog klana bude izručen Crnoj Gori, izjavila da uslovi za njegovo izručenje nisu ispunjeni.

Ona je dodala i da okolnosti o ovom slučaju pokazuju da Vukotić ne bi imao „fer suđenje“.

- Određen mu je pritvor bez pokušaja da mu se uruči poziv i da se sasluša, što ukazuje da takva garancija ne postoji i da se suštinski ovde radi o progonu, a ne o vođenju postupka - navela je Zora Dobričanin Nikodinović u žalbi u kojoj traži da se odluka da se Vukotić izruči Crnoj Gori ponovo razmotri ili da molba bude odbijena.

Vukotić je, podsetimo, u Srbiji bio osuđen na 15 meseci zatvora zbog korišćenja falsifikovanog pasoša i kaznu je odslužio, ali nije pušten na slobodu, već je zadržan u ekstradicionom pritvoru, pošto je Više tužilaštvo u Podgorici u međuvremenu protiv njega pokrenulo istragu zbog pokušaja ubistva i raspisalo poternicu. - Vukotić nikada nije bio u bekstvu, jer je u trenutku izdavanja poternice 8. februara, već pet meseci bio u zatvoru - napomenula je advokatica.

Tokom jučerašnje sednice Apelacionog suda, u pojedinim medijima se pojavila informacija da je on u Okružnom zatvoru napadnut i da mu je život „doveden u pitanje“. -

Vukotić nije napadnut u Okružnom zatvoru - rekao je Dejan Carević, direktor Uprave za izvršenje krivičnih sankcija. Da incidenta u zatvoru nije bilo, potvrdila je i advokatica.

- Obišla sam Vukotića, kaže da se zatvorsko osoblje dobro ophodi prema njemu. Nikakvih incidenata nije bilo, ali sam primetila pojačane mere obezbeđenja - rekla je.

Kurir.rs / J. S. Foto: Privatna arhiva

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track