NOVI DETALJI TRAGEDIJE U BOŽEVCU Rođak nastradalog Marka (17): Nije menjao nikakvu sijalicu, ubila ga struja iz oluka
Foto: Printscreen Facebook

nastradao u mesari

NOVI DETALJI TRAGEDIJE U BOŽEVCU Rođak nastradalog Marka (17): Nije menjao nikakvu sijalicu, ubila ga struja iz oluka

Crna Hronika -

Marko Živojinović (17) iz požarevačkog naselja Boževac poginuo je u ponedeljak kada ga je udarila struja u trenutku kad je pipnuo oluk (?!) na objektu preduzeća za preradu mesa.

Ovo tvrdi Markov rođak, želeći da demantuje informacije iz medija da je dečak nastradao dok je menjao sijalicu u hladnjači firme.

- Marko nije menjao nikakvu sijalicu. Neko od kolega ga je zamolio da upali svetlo u hladnjači. On je u tom trenutku bio u dvorištu i kako je krenuo ka pre- kidaču, na ulazu u hladnjaču, okliznuo se i rukom se pridržao za oluk. Tada ga je udarila struja i odbacila nekoliko metara - tvrdi rođak, koji nije želeo da mu se objavi ime.

Prema njegovim rečima, nikom nije jasno otkud struja u oluku.

- Bio sam na mestu tragedije dok je trajao uviđaj. Nikome i dalje nije jasno kako je moguće da je oluk bio u kontaktu sa strujnim kablovima. Znam da su na Markovim spaljenim jagodicama nađene čestice sa pocinkovanog oluka. To je velika tragedija, porodica je u potpunom šoku - dodaje rođak.

Marko je, kaže on, iako veoma mlad, povremeno radio u mesari, jer je bio vredan i želeo je da zaradi neki dinar za sebe i porodicu.

- Ne krivimo vlasnika preduzeća za tragediju, a moram da istaknem da je u ovim teškim trenucima bio veoma korektan - rekao je on.

Podsetimo, Marko je stradao samo sedam dana pre 18. rođendana. Bio je fudbaler Fudbalskog kluba BSK 1924 Boževac.

(Kurir.rs/Informer, N. Š.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track