Najnovije vesti

"NEMOJTE DA ME BIJETE" Policajac koji je našao Moniku u kući strave svedoči o prvom susretu sa njom i njenim rečima
Foto: Nemanja Nikolić, Facebook Printscreen

tužna slika

"NEMOJTE DA ME BIJETE" Policajac koji je našao Moniku u kući strave svedoči o prvom susretu sa njom i njenim rečima

Crna Hronika

Inspektor PU Niš Zlatko Novović prvi je policajac koji je video Moniku Karimanović u kući u selu Pasjača.

On kaže da ju je iz policijske baze javljeno da je građanin prijavio da je video nekog muškarca kako iskače kroz prozor njegove kuće. Koji minut kasnije, Zlatko je stigao u ovo selo.

1 / 6 Foto: Nemanja Nikolić

- Sedela je na krevetu, preplašena. Gledala je u mene, bila je bleda, bez kapi krvi. Kada sam ušao u sobu, pogledala me je i tada sam je pitao da li je ona Monika Karimanović. Dobio sam potvrdni odgovor. Tada je rekla „Nemojte da me bijete, molim vas.“ Rekao sam joj da sam ja policajac i da ne brine, da je sada na sigurnom - priča Zlatko.

On je odmah pozvao načelnika PU Niš Slavišu Virijevića i obavestio ga da je Monika pronađena. Uniformisani policajci stigli su za par minuta.

- Sve vreme sam bio pored nje, nisam se odvajao. Došla je hitna pomoć i devojčica je zbrinuta. Sa svog telefona pozvao sam Aleksandru, Monikinu majku i rekao joj da joj je ćerka pronađena. Monika je sa majkom kratko razgovarala, dao sam joj telefon samo da joj Aleksandra čuje glas - kaže Zlatko Novović. Prema njegovim rečima, Monika je bila gladna i žedna. Iscrpljenost se videla na njenom licu.

- Tog dana, u nedelju, jeli su samo šećer i bombone. Dao sam joj čašu vode - kaže Novović.

- Monika mi je rekla da joj je Ninoslav Jovanović kazao da moraju da beže od policije, da ih mi jurimo i da ćemo da ih tučemo kada ih pronađemo. Tako je plašio dete - rekao je Novović za Informer. Ovaj policijski inspektor bio je 20. decembra u smeni kada je Monikina majka Aleksandra prijavila ćerkin nestanak. On joj je tada obećao da će Moniku pronaći i da će je živu i zdravu vratiti kući.

- Drago mi je da smo u tome uspeli - rekao je Novović.

Kurir.rs/Informer/Blic

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...