PROVALA U KUĆI DIREKTORA GRANDA: Badžinom sinu četiri godine robije za pljačku Saše Popovića
Foto: Zorana Jevtić, Vladimir Šporčić

Presuda

PROVALA U KUĆI DIREKTORA GRANDA: Badžinom sinu četiri godine robije za pljačku Saše Popovića

Crna Hronika -

Kriv: Vojislav Stojičić (39), čiji je otac Radovan Stojičić, ubijeni policijski general, juče je osuđen zbog krađe skupocenih satova iz kuće direktora „Granda“ 2018.

Vojislav Stojičić (39), sin ubijenog policijskog generala Radovana Stojičića Badže, optužen da je u martu 2018. godine provalio u kuću direktora „Granda“ Saše Popovića na Bežanijskoj kosi i ukrao sef i skupocene satove, osuđen je juče pred Trećim osnovnim sudom nepravosnažno na četiri godine zatvora.

Podsetimo, pljačka se dogodila 8. marta 2018. godine, kada je Stojičić ušao u otključanu kuću direktora „Granda“ i uzeo sat, dokumenta, nakit i pištolj. Tokom procesa iskaze su dali supružnici Popović, kao i svedoci.

DNK dokaz

- Utvrđeno je da je Stojičić 8. marta između 19.30 i 21.15 časova ušao u kuću Saše i Suzane Popović koja je bila otključana, popeo se na sprat i uzeo sef u kome su bila četiri velika dukata, dva manja dukata, par briljantskih minđuša, devizne kartice, dokumenta, pištolj „bereta“, koji pripada Suzani, okvir i oružani list, a posle premetačine i osam muških satova i jedan ženski. Pričinjena šteta iznosi 12.613.800 dinara, a Stojičić je dužan da je nadoknadi u roku od 15 dana od presude - kazao je sudija Vuk Đuričković.

- Sud smatra da ste izvršili delo jer je vaš DNK pronađen u kući, kao i na mestu sa kog su uzeti satovi, a vi tvrdite da u kući nikad niste bili niti da Popoviće poznajete. Vaša odbrana da vam sve smešta neko iz MUP nije se pokazala kao verodostojna, a svedoci alibija, koji su tvrdili da ste bili na dečjem rođendanu u to doba, bili su neuverljivi i kontradiktorni - naveo je sudija u obrazloženju presude i dodao da je Nacionalni kriminalističko-tehnički centar uradio veštačenje tragova.

Ostaje nanogica

On je pojasnio i da će Stojičić ostati u kućnom pritvoru do momenta kada bude pozvan na izvršenje i podsetio da je Badžin sin i ranije osuđivan. - U kaznu će biti uračunato vreme provedeno u pritvoru, kao i u kućnom pritvoru sa elektronskim nadzorom. S obzirom na raniju osuđivanost zbog istog i istorodnih dela, kazna je četiri godine. Imajući u vidu da ste nezaposleni, sud smatra da treba da se produži mera elektronskog nadzora - rekao je sudija Đuričković.

Na ovu presudu osuđeni Stojičić i Treće osnovno tužilaštvo imaju pravo žalbe.

Vojislav Stojičić

ŽALIĆU SE!

foto: Zorana Jevtić

Vojislav Stojičić došao je juče u Treći osnovni sud u pratnji supruge i mirno saslušao presudu. Nakon izlaska iz sudnice, na pitanje da li će uložiti žalbu na presudu, osuđeni je kratko poručio: - Naravno, žaliću se. Posle toga Stojičić je odbio da dalje komentariše presudu i otišao.

Kurir.rs/ Jelena Ivić Foto: Zorana Jevtić, Vladimir Šporčić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track