SUROVO! DETALJI JEZIVE LIKVIDACIJE KOTORANINA: Čim je seo s decom u auto ubica mu je pucao u glavu, počela je VRISKA
Brutalno... Marko Vuković izrešetan pred decom, Foto: Nemanja Nikolić

bez milosti

SUROVO! DETALJI JEZIVE LIKVIDACIJE KOTORANINA: Čim je seo s decom u auto ubica mu je pucao u glavu, počela je VRISKA

Crna Hronika -

Sumnja se da je Marka Vukovića (41) pred decom usmrtio plaćeni ubica i to zbog poslova sa narkoticima

Kotoranin Marko Vuković (41), koji je u petak oko 18.30 brutalno likvidiran ispred svoje troje maloletne dece, najverovatnije je žrtva profesionalnog i plaćenog ubice, a istraga njegovog smaknuća usmerena je i na šverc kokaina.

foto: Nemanja Nikolić

Kako objašnjava izvor Kurira, istraga surove likvidacije, koja se desila na parkingu ispred OŠ „Borislav Pekić“ u Ulici Danila Lekića Španca na Bežanijskoj kosi u Beogradu, vodi se u više pravaca, a jedan od ključnih tragova je trgovina narkoticima, u koju je ubijeni Vuković navodno bio umešan.

- Sumnja se da je Vuković, koji je bio pomorac, učestvovao u švercu velikih količina kokaina iz Južne Amerike u Evropu i to tako što je bio deo posade prekookeanskih brodova. Njegovo umeće u upravljanju plovilima je bilo neverovatno, pa su ga razne kriminalne grupe angažovale da za njih prevozi tone narkotika - kaže izvor i nastavlja:

Poteškoće

GUSTA MAGLA OTEŽALA UVIĐAJ

Policija je uzela i snimke sa sigurnosnih kamera iz škole, ali i sa okolnih objekata. Ono što je otežavajuća okolnost jeste gusta magla. - Velika je verovatnoća da se na snimcima sa kamera ne vidi ništa zbog magle. Policija je u petak posle likvidacije blokirala izlaze iz grada, a potraga za ubicom se nastavlja - objašnjava izvor.

- Iako Vuković navodno nije pripadao nijednom kriminalnom klanu, pa ni škaljarskom, ni kavačkom, poznavao je dosta ljudi iz tog miljea i zahvaljujući svom pomorskom poslu i umeću, počeo je da radi prljav posao. Sumnja se da je radio za više grupa. Postoji mogućnost da se nekome zbog toga zamerio i da je zato platio glavom.

Naš izvor kaže da je Vuković 2014. napustio Crnu Goru, te da je neko vreme živeo u Belgiji. - U Srbiju se relativno skoro doselio i otvorio je firmu. Proverava se da li je novac stečen švercom droge ubacio u legalne tokove, kao i koji su njegovi kontakti i da li mu je neko pretio - dodaje izvor.

Inspektori su i juče bili na mestu likvidacije i prikupljali tragove. Zasad je izvesno da je ubica čekao žrtvu, možda čak i u školskom dvorištu, i da je na Vukovića ispalio više od devet hitaca.

- Vuković je došao do škole da pokupi dve ćerke. Jedna ide u šesti razred, a druga u treći. U kolima je bio i njegov sin (5). Ubica je sačekao da žrtva sedne u BMW X5, a onda mu je prišao s leđa i kroz vozačev prozor mu pucao u glavu. Deca koja su sedela pozadi počela su da vrište, bila su van sebe. Ovakva surovost egzekutora se ne pamti - kaže sagovornik.

Kurir.rs/ B. T. Foto: Nemanja Nikolić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track