Najnovije vesti

ŠOK DETALJI SUROVE LIKVIDACIJE ŠKALJARACA Sačekuša u omiljenom restoranu! Dedović i Stamatović izrešetani sa 25 metaka
Foto: Privatna Arhiva, Printscreen

mafijaški obračun u atini

ŠOK DETALJI SUROVE LIKVIDACIJE ŠKALJARACA Sačekuša u omiljenom restoranu! Dedović i Stamatović izrešetani sa 25 metaka

Crna Hronika
21:36h

U javnost su procureli novi detalji likvidacije dvojice vođa škaljarskog klana Igora Dedovića (43) i Stevana Stamatovića (43) u Atini.

Ubistvo se dogodio se u restoranu "Voskopula", u prisustvu porodica i dece žrtava.  Četvorica počinioca su noseći marame i kapuljače, ušli u restoran u nedelju oko 18.30 sati. Prišli su stolu za kojim su sedeli Stamatović i Dedović sa svojim ženama i decom.

"Egzekutori su bili profesionalci i iskusni u korišćenju oružja. Pucali su na svoje žrtve mirno i tačno. Ispalili su oko 25 metaka iz neposredne blizine , ciljajući u glavu i grudi Dedovića i Stamatovića. To ukazuje ili na mržnju ili koliko su želeli da budu sigurni da njihove žrtve neće preživeti. Odmah su otišli ​​do stola za kojim su sedeli sa porodicama i ubili ih bez drugih žrtava", rekao je policijski izvor za portal eonoe.

Ostala dvojica napadača pazili na ostale goste lokala i držala ih na nišanu, prenose grčki mediji. Kada su Stamatović i Dedović ubijeni, sva četvorica su ušla u crni automobil i pobegli. Pojedini mediji pišu da su ubice pobegle džipom. Prema rečima očevidaca sve je trajalo oko 30 sekundi.

Kamere u restoranu snimile napadače i ubistvo kao i celu akciju koju trenutno istražuje policija. Istraga je pokazala da se radi o dobro planiranom mafijaškom obračunu. Kod ubijenog Stamatovića pronađen je novčanik u kome je bilo 700 evra i lična karta, dok Dedović koji ima slovenačko državljanstvo kod sebe nije imao lična dokumenta ni stvari.

Portal piše, pozivajući se na policijske izvore da dvojica ubijenih nisu nosila oružje i dodaje da su žrtve najmanje dva puta nedeljno dolazile u restoran u kome su ubijeni na ručak, čime su odavali sliku bogataša. Ubice su očigledno bile dobro upoznate sa svakodnevnim navikama žrtava, pa se pretpostavlja da su ih duže vreme pratili.

foto: Printscreen

Žena ubijenog Stamatovića je ranjena u noge prilikom pucnjave i nalazi se u bolnici, dok je supruga Dedovića u šoku, a njihovu maloletnu ćerkicu nadgledaju dečiji psiholozi. Prema pisanju Newpost.gr vlasti procenjuju da je ubistvo dvojice muškaraca povezano sa obračunom iz ličnih računa zbog droge ili krijumčarenja cigareta.

Fri pres piše da će policija obaviti pretres prostorija koje su koristili Dedović i Stamatović kako bi došli do eventualnih dokaza koji bi im pomogli u istrazi. Grčka policija od međunarodnih i crnogorskih kolega tražiti podatke za ubijene.

Kurir.rs/newpost.gr/

Privatna Arhiva, Printscreen

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...