Najnovije vesti

SUD PREGLEDAO SNIMKE HAPŠENJA IZ RESTORANA DURMITOR: Nastavljeno suđenje škaljarcima
Foto: kurir

Nastavak suđenja zakazan je za 13 mart

SUD PREGLEDAO SNIMKE HAPŠENJA IZ RESTORANA DURMITOR: Nastavljeno suđenje škaljarcima

Crna Hronika

Viši sud u Beogradu pregledao je danas snimke hapšenja desetak osoba u restoranu "Durmitor" 1. juna 2017. godine na suđenju tada uhapšenim - Mitru Muratoviću i Milošu Niloviću, koji se terete za nedozvoljeno nošenje oružja.

Pregledane snimke sudu su dostavili i Ministarstvo unutrašnjih poslova i odbrana.

Inače Muratoviću i Milošu Niloviću, za koje mediji pišu da su pripadnici takozvanog "škaljarskog klana" iz Crne Gore, sudi se zbog nedovoljenog držanja oružja. Njih dvojica su te navode medija negirali na suđenju.

Nastavak suđenja zakazan je za 13 mart.

U "Durmitoru" je 1. juna 2017. godine policija uhapsila ukupno 10 osoba, ali su se nakon istrage na optužnici našla samo Muratović i Nilović, kao i Ilija Zec, koji je u maju 2018. godine na osnovu sporazuma o priznanju krivičnog dela sa Višim javnim tužilaštvom, osuđen na uslovnu kaznu zatvora od 10 meseci sa rokom provere od 3 godine i novčanu kaznu od 20.000 dinara.

Prošle godine je povodom istog slučaja podignuta optužnica i protiv Mališe Vučića čiji su DNK tragovi naknadno utvrđeni na zaplenjenom oružju.

Pri hapšenju kod Muratovića su pronađena dva pištolja.

Tužilaštvo smatra da je on vlasnik jednog, dok su drugi pištolj naizmenicno nosili on i Nilović.

Muratović je na početku suđenja u maju prošle godine negirao krivično delo tvrdeći da je krenuo da preda oružje u policijsku stanicu preko puta restorana, ali da je uhapšen pre nego što je uspeo da to uradi.

On je od prošlog leta u kućnom pritvoru sa nanogicom, jer je i ranije osuđivan zbog nošenja oružja, a u pritvoru je bio više od dve godine.

"Škaljarski klan" se inače u Srbiji i Crnoj Gori povezuje sa nizom ubistava i trgovinom narkotika, a pojedinim pripadnicima je prošle godine zabranjen ulazak u Srbiju odlukom nadležnih u MUP-u.

Kurir.rs, Tanjug

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...