ŠOK! OD ODLIKAŠA DO DILERA (16): Grupa maloletnika sa beogradskog Liona prodavala heroin u školi i kraju! OVAKO SU PALI!
Foto: Shutterstock

drogu krili u vrtiću i gimnaziji

ŠOK! OD ODLIKAŠA DO DILERA (16): Grupa maloletnika sa beogradskog Liona prodavala heroin u školi i kraju! OVAKO SU PALI!

Crna Hronika -

Nakon što je u četvrtak policija zaplenila heroin zakopan u dvorištu Šeste beogradske gimnazije i privela trojicu maloletnika zbog sumnje da su tu skrivali drogu, u ovoj školi, kako saznajemo, poošterene su mere nadzora.

Učenicima za vreme odmora više nije dozvoljeno da izlaze iz škole na ulicu. Mogu samo u dvorište, u kojem se u tom periodu nalazi čuvar, koji nadgleda šta se dešava.

Kako senezvanično saznaje, maloletni dileri su uhvaćeni kada je školska uprava prijavila policija da se u večernjim časovima okolo kreću sumnjive osobe. Inspektori su, potom, nadgledali taj kraj nekoliko nedelja. U međuvremenu su, kako saznajemo, priveli nekoliko tinejdžera, a njihove izjave su ih "dovele" do trojice maloletnika koji su prodavali narkotike.

Policija ih je pratila neko vreme i uhvatila na delu, kada su u četvrtak uveče u gimnazijskom dvorištu iskopavali kesice skrivenog heroina. Saznajemo da se radi o grupi sa beogradskog Liona, koja rastura drogu u tom kraju i čiji pripadnici do sada nisu privođeni.

Procenjuje se da je vrednost zaplenjenog opijata oko 300.000 dinara, a najmlađi od trojice maloletnih dilera, koji ima 16 godina, preuzeo je svu krivicu na sebe. On je, kako saznajemo, rekao da je sam sakupio novac za kupovinu narkotika. Prema informacijama koje smo dobili, dečak je osnovnu školu završio sa odličnim uspehom, ali se značajno promenio kada mu je pre nešto više od godinu preminula majka, saznaju Novosti.

Zaplenjeno 165 grama heroina

U "šteku" u školi pronađeno je više od 30 grama heroina u 34 kesice, koji je bio spreman za prodaju. Kako smo saznali posle privođenja, maloletnici su odali ostala skrovišta, pa su sa policijom došli do obližnjeg dečjeg vrtića "Duga", gde je uz ogradu ispod cigala nađeno još oko 130 grama čistog heroina, spakovanog u jednu kesu. Potom su i u stanu jednog maloletnika policajci pronašli još oko pet grama.

Pretpostavlja se da se pomenuta grupa sa beogradskog Liona već neko vreme bavi preprodajom droge i da su je prodavali i učenicima Šeste beogradske gimnazije. Iz razgovora sa nekoliko đaka, saznali smo da su iznenađeni što je u dvorištu njihove škole pronađena tako jaka droga kao što je heroin. Tvrde da je javna tajna da su se u tom kraju mogli kupiti marihuana ili ekstazi, naročito kada neko iz starijih razreda, trećeg ili četvrtog, pravi žurku. Nije, međutim, bilo priča među učenicima da neko kupuje heroin.

- Nedavno se u školskom toaletu i u dvorištu osetio miris trave. To smo primetili, ali nikome nije prijavljeno - ispričao nam je jedan učenik četvrtog razreda. - Ima dece koja kupe marihuanu, ali retko se dešava da je koriste kad su u školi. Jednom se desilo i da je moje društvo, na početku školske godine, na zidiću u dvorištu našlo ostatak od džointa.

Kurir.rs/Večernje novosti

Foto Shutterstock

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track