POČINJE SUĐENJE BAKA COKI ZA UBISTVO INVESTITORA: Starici preti 40 godina zatvora!
Foto: Vladimir Šporčić, Screenshot

LIKVIDACIJA INVESTITORA

POČINJE SUĐENJE BAKA COKI ZA UBISTVO INVESTITORA: Starici preti 40 godina zatvora!

Crna Hronika -

Optužena: Stojanka Stojanović (72) uskoro bi pred sudom trebalo da se izjasni da li je kriva ili ne za brutalno ubistvo Zorana Trifunovića (58), kog je upucala nasred ulice na Zvezdari

Stojanka Stojanović (72), poznatija kao baka Coka, koja je optužena da je ubila investitora Zorana Trifunovića (58) na Zvezdari u Beogradu, za nešto više od dve nedelje trebalo bi prvi put da se pred sudom izjasni o tome da li je kriva za ubistvo ili ne.

Kako Kurir saznaje, Viši sud u Beogradu zakazao je za 13. februar pripremno ročište, na kom bi, osim Coke, svoje dokaze trebalo da predlože tužilaštvo i odbrana.

Overila žrtvu

- Stojanka Stojanović optužena je za teško ubistvo i nedozvoljeno posedovanje oružja, zbog čega joj preti kazna do 40 godina zatvora - potvrdio je sagovornik Kurira.

Prema nezvaničnim informacijama, Coka je posle hapšenja policiji priznala zločin, ali je kasnije u tužilaštvu odlučila da se brani ćutanjem. Starica koja se sumnjiči na ubistvo, podsetimo, godinu dana je provela iza rešetaka i 30. avgusta prošle godine puštena je u kućni pritvor.

žrtva... Zoran  Trifunović
žrtva... Zoran Trifunovićfoto: Printscreen

Podsetimo, baka Coki se na teret stavlja da je 2. septembra 2018. u Vučićevom prolazu na Zvezdari pucala u investitora. Brutalnu likvidaciju zabeležile su i sigurnosne kamere. Na snimku, koji je šokirao Srbiju, vidi se kako Stojanka sa kačketom na glavi i cegerom u ruci ide u susret investitoru. Kada su prišli jedno drugom, Stojanka je gurnula ruku u ceger, izvadila pištolj i pucala mu u vrat. Kada je pao, pucala mu je u stomak, a zatim prišla još bliže i ispalila mu metak u glavu. Nakon toga, vratila je pištolj u ceger i mirno odšetala kući. - Pošto je kao profesionalac overila žrtvu nasred ulice, Coka se hladnokrvno vratila kući, našminkala se, doterala i zaspala. Tako je dočekala policiju. Nije pokušavala da pobegne, niti da se sakrije - podseća sagovornik.

Sukob oko placa

Posle hapšenja starice, njen sin Marko Stojanović ispričao je da je ona godinama bila u sukobu s investitorom. Tvrdio je da je Trifunović prisiljavao njegovu majku da mu proda plac i svoju kuću, jer je na tom mestu nameravao da gradi zgradu. Majku je pokušao da odbrani tvrdeći da joj je investitor pretio i da ga je ona prijavila policiji, ali da niko od nadležnih na to nije reagovao.

Nanogica

DOLAZI SA SLOBODE U SUD

Stojanki Stojanović 30. avgusta prošle godine stavljena je nanogica i ona je otad u kućnom pritvoru. - Zabranjeno joj je da napušta kuću bez prethodnog odobrenja suda. Odobrene su joj samo šetnje - kaže izvor Kurira, i dodaje da je Coki sud dozvolio da jednom dnevno, na sat vremena, u vreme koje joj je tačno određeno, napusti svoju kuću. Komšije su za Kurir ispričale da Coku viđaju kako šeta, ali i da je jednoj starici ispričala da je oslobođena za ubistvo investitora.

Kurir.rs/ Jelena Spasić Foto: Vladimir Šporčić, Screenshot

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track