Najnovije vesti

KO JE UHAPŠENI DRŽAVNI SEKRETAR IZ ZORANINOG MINISTARSTVA: Poledica se 17 godina seli sa funkcije na funkciju
Foto: Beta/Nenad Petrović

nova hapšenja

KO JE UHAPŠENI DRŽAVNI SEKRETAR IZ ZORANINOG MINISTARSTVA: Poledica se 17 godina seli sa funkcije na funkciju

Crna Hronika

U nastavku akcije borbe protiv korupcije u "Infrastrukturama Železnice" uhapšen je Miodrag Poledica, državni sekretar Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture

Hapšenje državnog sekretara Miodraga Poledice i još četvorice osumnjičenih nastavak je borbe protiv korupcije u ovom preduzeću. Oni su uhapšeni u nastavku predistražnog postupka u vezi sa zloupotrebama u "Infrastrukturama železnice".

Podsećanja radi, pre mesec dana uhapšen je direktor "Infrastruktura Železnice" Miroljub Jevtić zbog mita od 10.000 evra, ali i član Nadzornog odbora i dvojica advokata za davanje mita.

Radna biografija i fotografija Miodraga Poledice nalaze se na zvaničnom sajtu Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture. Navodi se da je osnovnu i srednju školu završio u Beogradu, diplomirao na Saobraćajnom fakultetu Univerziteta u Beogradu. Na Fakultetu organizacionih nauka u Beogradu završio specijalističke studije "Menadžment javne uprave".

Na funkciju državnog sekretara u Ministarstvu građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture imenovan u aprilu 2014. godine, a prethodno od avgusta 2012. godine obavljao istu funkciju u Ministarstvu saobraćaja. Od 2003. do 2012. godine obavljao dužnost načelnika Odeljenja za železnički i intermodalni transport u ovom ministarstvu.

Prethodno je radio u firmama „Direktna trgovina“, JP „Parking servis“, „Inex rent-a car“, „Autocentar Bora Kečić“ i „M&D cooperation“. Predsedavajući je za pregovaračka poglavlja: 14-Transportna politika i 21-Transevropske mreže u pregovorima sa EU. Poledica je u prethonim mesecima davao izjave za medije o izgradnji koridora.

Podestimo, 11. januara u velikoj akciji policije uhapšen je Miroljub Jevtić zbog mita od 10.000 evra, ali i član Nadzornog odbora i dvojica advokata za davanje mita. Jevtić se trenutno nalazi u pritvoru, a na saslušanju je negirao krivično delo koje mu se stavlja na teret. Pored Jevtića, u ovom slučaju uhapšeni su Dragoslav Burzanović, član Nadzornog odbora Privrednog društva "Ratko Mitrović" iz Novog Sada, i dvojica advokata iz tog grada - Zoran Stojanović i Vladislav Kostić.

Kurir.rs/Blic

Foto Beta/Nenad Petrović

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...