MISLIO DA ĆE ONA I NJEN SIN DA GA UBIJU: Mihajlo (86) je na sudu ovako pravdao surovo ubistvo svoje nevenčane supruge
Ilustracija, Foto: Shutterstock

užas

MISLIO DA ĆE ONA I NJEN SIN DA GA UBIJU: Mihajlo (86) je na sudu ovako pravdao surovo ubistvo svoje nevenčane supruge

Crna Hronika -

Mihajlo Iliću (86) 4. februara oko 22 sata u porodičnoj kući usmrtio nevenčanu suprugu Dobrilu Marković (74).

Sudija za prethodni postupak Višeg suda u Jagodini odredio je pritvor do 30 dana Mihajlu Iliću (86) iz Miloševa kod Jagodine, zbog sumnje da je 4. februara oko 22 sata u svojoj porodičnoj kući usmrtio svoju nevenčanu suprugu Dobrilu Marković (74) iz Donjeg Račnika. Pritvor mu je određen da ne bi uticao na svedoke.

Ilić je u potpunosti priznao krivično delo. Rekao je da su se kobne noći po ko zna koji put posvađali i da je Dobrilu najpre udario sekirom tri puta u glavu, a onda ju je nožem ubo u stomak, navode Večernje novosti.

Nesrećna žena umrla je usled iskrvarenja. Sudiji za prethodni postupak rekao je da su bili u zajednici, a da je ugovor o doživotnom izdržavanju imao sa Dobrilinim sinom Goranom. Ilić je rekao da se Dobrila lepo brinula o njemu, da mu je davala lekove i pomagala mu, jer se on otežano kretao, ali da je poslednjih meseci dolazilo do sukoba zbog novca jer mu je ona neprestano tražila novac za svog sina.

Ilustracija
Ilustracijafoto: Shutterstock

Zbog toga, kako je rekao, što nije imao toliko novca i zato što su se zbog toga neprestano svađali, Ilić je objasnio da je strahovao da Dobrila i njen sin ne ubiju njega, jer su imali ugovor kojim bi posle njegove smrti sve pripalo njima.

Ilić nije rekao da su ga fizički zlostavljali, već samo da su se neprestano svađali. Priznao je da je planirao i da je pokušao da izvrši samoubistvo, ali da nije uspeo u tome.

Ilić je jutro nakon ubistva otišao kod komšija i prijatelja kom je rekao da je ubio Dobrilu, a onda su pozvali policiju. Ilićeva komšinica Slavica Janković rekla nam je da je "grehota što je ubio nevenčanu suprugu, jer je bila fina žena", ali da je znala da želi da raskine ugovor o doživotnom izdržavanju sa Dobrilom i njenim sinom.

Komšijama se žalio na Dobrilu

- Žalio mi se da mu Dobrila i njen sin pokupe svu penziju, koja je bila velika, jer je radio u Austriji i Francuskoj i pitao me je da svedočim da ga maltretiraju. Rekla sam mu da to ne mogu da učinim, jer ništa nisam videla - rekla nam je još Slavica Janković, prva Mihajlova komšinica.

(Kurir.rs/Večernje novosti, Z.Gligorijević)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track