BOJAN POGINUO PRED KUĆOM: Klinac bežao od policije, PROŠAO KROZ CRVENO i zakucao se u autobus! UŽASNA TRAGEDIJA
Nije imao šanse... Autobus u kojem je stradao Perać, Foto: Andrej Nikolić, Facebook

TEŠKA SAOBRAĆAJNA NESREĆA U beogradu

BOJAN POGINUO PRED KUĆOM: Klinac bežao od policije, PROŠAO KROZ CRVENO i zakucao se u autobus! UŽASNA TRAGEDIJA

Crna Hronika -

Bojan Perać (31), vozač gradskog autobusa na liniji 15, poginuo je jutros na početku smene pred svojom kućom u Zemunu u teškoj saobraćajnoj nesreći koju je izazvao Adam R. (22), vozač automobila „pežo“.

Sumnja se da je do tragedije došlo jer se Adam R. na raskrsnici Ulica cara Dušana i Tršćanske nije zaustavio na crveno svetlo na semaforu.

- Sve se dogodilo oko četiri sata ujutro. „Pežo“ se kretao Tršćanskom ulicom ka Cara Dušana. Išao je brzo i nije stao na crveno. Ogromnom brzinom je uleteo u raskrsnicu i najpre udario u autobus na liniji 45, koji je išao ka centru Zemuna. Taj autobus se odbio i udario u autobus na liniji 15, koji mu je dolazio u susret. Petnaestica je odletela na trotoar i oborila semafor - kaže izvor.

Jezivo... Mesto udesa
Jezivo... Mesto udesafoto: Printscreen/ Facebook/ Goran Vesić

Bojan Perać, vozač petnaestice, preminuo je na mestu, a povrede je zadobio i vozač autobusa 45 Dragomir Ž. (52), kao i putnica iz njegovog vozila M. K. (53). Povređen je i vozač „pežoa“.

Utvrđeno je da je Adam R. upravljao automobilom sa probnom vozačkom dozvolom, a u kolima mu je pronađena i kesica sa biljnom materijom za koju se sumnja da je marihuana.

- Sumnjamo da je Adam R. u jednom trenutku ugledao policijsku patrolu, koja je prolazila tuda, te da je pomislio da će ga zaustaviti. S obzirom na to da je imao manju količinu droge kod sebe, ali i da je vozio u četiri sata ujutro, što s probnom dozvolom nije dozvoljeno, moguće je da je dodao gas kako bi izbegao da bude zaustavljen - objašnjava izvor.

Komšije BIO JE DIVAN

Za nastradalog Bojana u komšiluku imaju samo reči hvale. - On je bio divan mladić. Ne mogu da verujem da je nastradao na 200 metara od kuće. To kako je izgledalo mesto nesreće viđala sam ranije samo na filmovima. Ono su bile strašne scene. Lokva krvi pored puta, iščupan semafor, staklo, delovi vozila na sve strane... Pogibe dečko na pravdi boga - priča komšinica.

Kako saznajemo, Adam R. je odmah alkotestiran i utvrđeno je da nije bio pijan. - Ni poginuli vozač, kao ni njegov povređeni kolega nisu imali alkohol u krvi. Adamu je uzeta i krv na analizu kako bi se utvrdilo da li je u trenutku nesreće bio pod dejstvom narkotika - kaže izvor i dodaje da je osumnjičenom vozaču određen pritvor do 48 sati.

Smrt Bojana Peraća je slomila i njegovu porodicu - roditelje i brata, ali i brojne prijatelje i komšije, koje su ga opisale kao „ljudinu“.

- Tri godine je radio kao vozač u GSP, a pre samo mesec dana je prešao na liniju 15, do tada je vozio sedamsto šesticu. Ova linija mu je više odgovarala, jer mu je bila bliže kući. Poginuo je na svega nekoliko stotina metara od svoje kuće - rekao je Bojanov ujak, koga smo zatekli na kapiji njegovog doma. - Poginuo je čim je počeo smenu.

Drug iz detinjstva van sebe

NI SLUTIO NISAM DA SI TO TI, BRATE MOJ

U toku dana brojni prijatelji i kolege opraštali su se od nastradalog Bojana potresnim porukama, a među njima je i njegov drug iz detinjstva D. D. - Rano krećem na posao. Samo dve stanice od moje vidim policija juri, Hitna pomoć, vatrogasci. Nešto se strašno desilo. Prema meni ide patrola, staje i saopštava da se desila velika nesreća i da je vozač nastradao. Samo sam rekao: „Bože, neka mu je laka zemlja“ - napisao je Bojanov prijatelj i dodao: - Ni slutio nisam da si to ti, brate moj, druže iz vrtića, druže iz osnovne, iz srednje. S kim ću sad ruke da obaram, da se nadjačavamo kao nekad. E, moj Plavi, sećam se ko sad: ulazim u hemijsku školu, zadnja klupa, sedamo zajedno i kreće smeh do suza. Bio si i ostao najjači, ljubi te brat, neka ti je laka zemlja.

Neposredno pre nesreće otišao je u GSP garažu, uzeo autobus i krenuo ka okretnici kako bi pokupio putnike, zato je bio sam u vozilu.

Voleo je svoj posao i bio je momak za primer - dodao je ujak jedva zadržavajući suze i nastavio: - Dolaze nam rođaci, svi smo šokirani. Bojanov otac je u Beču i krenuo je za Srbiju čim smo mu javili.

Kurir.rs/ Jelena Rafailović Foto: Andrej Nikolić, Facebook

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja