BAKA COKA JUTROS NIJE DOŠLA PRED SUD, EVO ZAŠTO: Trebalo da se izjasni je li kriva za ubistvo! PIŠTOLJ POTEGLA IZ CEGERA
Foto: Nemanja Nikolić

izostala sa pripremnog ročišta ZA ZLOČIN NA ZVEZDARI zbog zdravlja

BAKA COKA JUTROS NIJE DOŠLA PRED SUD, EVO ZAŠTO: Trebalo da se izjasni je li kriva za ubistvo! PIŠTOLJ POTEGLA IZ CEGERA

Crna Hronika -

Na snimku, koji je šokirao Srbiju, vidi se kako Stojanka sa kačketom na glavi i cegerom u ruci ide u susret investitoru. Gurnula je ruku u ceger, izvadila pištolj i pucala

BEOGRAD - Stojanka Stojanović (72), poznatija kao baka Coka, koja je optužena da je ubila investitora Zorana Trifunovića (58) na Zvezdari u Beogradu, danas nije došla na pripremno ročište u Palatu pravde iz, kako je rečeno, zdravstvenih razloga.

Podsetimo, ona je danas trebalo prvi put da se pred sudom izjasni da li je kriva za ubistvo investitora ili ne.

Prema rečima advokata Slobodana Ružića, inače punomoćnika ćerke ubijenog investitora, sin optužene dostavio je sudu podnesak u kojem navodi da ona nije zdravstveno sposobna da prisustvuje suđenju. Advokat Ružić je za Kurir potvrdio i da se veštači njeno zdravstveno stanje što je sud prihvatio.

foto: Stefan Jokić

- Neposredno pre suđenja otkazala je punomoć dvojici advokata a ja zaključujem da je reč o opstrukciji. Najveći apsurd je da je optužena poslala predsedniku suda podnesak u kojem traži suđenje u razumnom roku, rekao je Ružić za Kurir.

Viši sud u Beogradu zakazao je za danas pripremno ročište, na kom bi, osim Coke, svoje dokaze trebalo da predlože tužilaštvo i odbrana.

- Stojanka Stojanović optužena je za ubistvo i nedozvoljeno posedovanje oružja, zbog čega joj preti kazna do 15 godina zatvora - potvrdio je sagovornik Kurira.

Prema nezvaničnim informacijama, Coka je posle hapšenja policiji priznala zločin, ali je kasnije u tužilaštvu odlučila da se brani ćutanjem. Starica koja se sumnjiči na ubistvo, podsetimo, godinu dana je provela iza rešetaka i 30. avgusta prošle godine puštena je u kućni pritvor.

foto: Nemanja Nikolić

Podsetimo, baka Coki se na teret stavlja da je 2. septembra 2018. u Vučićevom prolazu na Zvezdari pucala u investitora. Brutalnu likvidaciju zabeležile su i sigurnosne kamere. Na snimku, koji je šokirao Srbiju, vidi se kako Stojanka sa kačketom na glavi i cegerom u ruci ide u susret investitoru. Kada su prišli jedno drugom, Stojanka je gurnula ruku u ceger, izvadila pištolj i pucala mu u vrat. Kada je pao, pucala mu je u stomak, a zatim prišla još bliže i ispalila mu metak u glavu. Nakon toga, vratila je pištolj u ceger i mirno odšetala kući. - Pošto je kao profesionalac overila žrtvu nasred ulice, Coka se hladnokrvno vratila kući, našminkala se, doterala i zaspala. Tako je dočekala policiju. Nije pokušavala da pobegne, niti da se sakrije - podseća sagovornik.

foto: Vladimir Šporčić, Screenshot

Sukob oko placa

Posle hapšenja starice, njen sin Marko Stojanović ispričao je da je ona godinama bila u sukobu s investitorom. Tvrdio je da je Trifunović prisiljavao njegovu majku da mu proda plac i svoju kuću, jer je na tom mestu nameravao da gradi zgradu. Majku je pokušao da odbrani tvrdeći da joj je investitor pretio i da ga je ona prijavila policiji, ali da niko od nadležnih na to nije reagovao.

Nanogica

Stojanki Stojanović 30. avgusta prošle godine stavljena je nanogica i ona je otad u kućnom pritvoru. - Zabranjeno joj je da napušta kuću bez prethodnog odobrenja suda. Odobrene su joj samo šetnje - kaže izvor Kurira, i dodaje da je Coki sud dozvolio da jednom dnevno, na sat vremena, u vreme koje joj je tačno određeno, napusti svoju kuću. Komšije su za Kurir ispričale da Coku viđaju kako šeta, ali i da je jednoj starici ispričala da je oslobođena za ubistvo investitora.

(Kurir.rs/J.Spasić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track