SUĐENJE BIVŠEM PREDSEDNIKU OPŠTINE GROCKA: Optuženi Igor Novaković izjavio da mu Simonović nije naredio da zapali kuću
Foto: Vladimir Šporčić

PROCES

SUĐENJE BIVŠEM PREDSEDNIKU OPŠTINE GROCKA: Optuženi Igor Novaković izjavio da mu Simonović nije naredio da zapali kuću

Crna Hronika -

Igor Novaković, koji je optužen da je učestvovao u paljenju kuće novinara Milana Jovanovića u decembru 2018, juče je na suđenju rekao da mu nalog da to učini nije dao bivši predsednik opštine Grocka Dragoljub Simonović, već da je drugog optuženog, Aleksandra Marinkovića, poslao da ošteti kola osobi s kojom je problem imao njegov prijatelj Vladimir Mihailović.

- Simonovića uopšte ne poznajem, a s Mihailovićem sam bio blizak od leta 2018. jer je trebalo da kupi neki plac od mene. On mi je tada rekao da ima problem s nekom barabom i pitao me da li mogu da nađem osobu da mu ošteti auto, ali nisam znao da je reč o Jovanoviću i rekao sam da ne znam - ispričao je Novaković.

Ilustracija
Ilustracijafoto: Vladimir Šporčić

- Marinković je moj komšija koji mi je dugovao 500 evra i pričao je da nema da mi vrati pa sam mu rekao da „sje*e“ auto i dao mu adresu. Pod „sje*ati“ nisam mislio da zapali, nego da ošteti stakla, gume. Očigledno je on sam došao na tu ideju - rekao je optuženi i dodao da mu Mihailović nije nudio pare.

Juče je saslušan i oštećeni Jovanović, koji nije govorio o samom događaju, već uglavnom o troškovima sanacije kuće, koje procenjuje na sedam miliona dinara.

- Supruga me je izvukla iz kuće koja je gorela jer sam se onesvestio od dima, jedva sam preživeo - kazao je Milan Jovanović.

(Kurir.rs / J. I. / Foto:Vladimir Šporčić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track