SILA ZLATA ZAPLENJENA NA GRADINI: Naši carinici prvo zavirili u neseser pa ispod sedišta! Bugari ovako pošli u Francusku
Foto: Carina

zaplena

SILA ZLATA ZAPLENJENA NA GRADINI: Naši carinici prvo zavirili u neseser pa ispod sedišta! Bugari ovako pošli u Francusku

Crna Hronika -

Zlato vredno 800.000 dinara zaplenjeno na prelazu Gradina

GRADINA - Na najfrekventnijem graničnom prelazu ka Bugarskoj – Gradini, carinici su sprečili krijumčarenje zlatnog nakita i parfema.

Neprijavljeno zlato vredno 800.000 dinara pronađeno je prilikom detaljne kontrole na ulazu iz Bugarske u Srbiju automobila bugarskih registracija, saopštila je Uprava carina.

1 / 8 Foto: Carina

Njime je petoro bugarskih državljana putovalo ka Francuskoj, rekavši da osim ličnog prtljaga nemaju ništa što bi trebalo da se prijavi.

Međutim, najpre je u torbici i neseseru jedne putnice pronađen deo neprijavljenog zlatnog nakita, da bi potom i iza, kao i ispod vozačevog sedišta bile pronađene kutija i torbica sa zlatom.

Vrednost preko 30 narukvica, ogrlica minđuša i prstenja, ukupne težine nešto više od 350 grama, procenjena je na preko 800.000 dinara.

Parfemi u sanduku za alat

U drugom slučaju kod kontrole kamiona pančevačke registracije, koji je iz Turske prevozio tekstilnu robu za uvoznika u Beogradu, pronađeno 40 ženskih i muških parfema poznatih robnih marki.

foto: Carina

Parfemi, za koje se pretpostavlja da su kopije, bili sakriveni u kutiji za alat

Iako je vozač kamiona prethodno tvrdio da nema ništa da prijavi, osim već prijavljene tekstilne robe koju prevozi, carinici su u bočnom sanduku za alat pronašli kutije i kese sa 40 krijumčarenih parfema.

1 / 4 Foto: Carina

Osim zbog krijumčarenja, vozač će odgovarati i zbog povrede prava intelektualne svojine poznatih brendova "armani", "versaće", "pako raban", "karolina herera" i drugih, jer se pretpostavlja da je reč o kvalitetnim, ali ipak kopijama parfema ovih proizvođača.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track