SLUŽBENICA GORDANA OSUĐENA ZA MILIONSKU PREVARU U NIŠU: Parama od tuđeg jemstva kupila sinu skupoceni auto
Foto: Shutterstock

evo kako je klupko počelo da se odmotava

SLUŽBENICA GORDANA OSUĐENA ZA MILIONSKU PREVARU U NIŠU: Parama od tuđeg jemstva kupila sinu skupoceni auto

Crna Hronika -

Gordana R. (62), bivša službenica računovodstva u Višem sudu u Nišu, osuđena je juče na pet godina zatvora jer je ukrala više od 15 miliona dinara iz sudskog depozita!

Ona je u istrazi negirala krađu, ali je na suđenju priznala da je u poslednjih 15 godina uzimala novac iz suda i da je od tih para, između ostalog, sinu kupila "audi A4". Posebno odeljenje za suzbijanje korupcije Višeg suda u Nišu, pred kojim je vođen postupak, obavezalo je Gordanu da obešteti budžet Srbije za 15.042.953 dinara i da se njenom sinu oduzme skupoceno vozilo.

Zamenik višeg javnog tužioca Aleksandra Grujić u završnoj reči zatražila je čak deset godina zatvora za Gordanu, kao i da joj se produži pritvor. Sud je odlučio da se, do pravosnažnosti presude, Gordani pritvor zameni blažom merom, zabranom napuštanja stana uz elektronski nadzor.

Inače, kako je utvrđeno tokom sudskog postupka, Gordana je uzimala novac koji su okrivljeni ostavljali kao jemstvo da bi se branili sa slobode. Klupko je počelo da se odmotava aprila prošle godine, kada je čovek koji je položio 30.000 evra jemstva za Nišliju Zorana Đ, kome se sudilo za pokušaj ubistva, zatražio da mu se pare vrate jer je optuženi otišao na izdržavanje kazne.

Iako je Zoran ubrzo potom pobegao iz zatvora, to nije uticalo na obavezu suda da se jemstvo isplati njegovom prijatelju. Gordana mu je isplatila 30.000 evra, ali novcem iz drugog predmeta, čime se razotkrila, jer se novčanice od jemstva predaju sudu uz upisane serijske brojeve.

(Kurir.rs/ Informer/ FOTO: Shutterstock/Ilustracija)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track